Försöker man sluta röka? Se till dessa utmärkta tips!


Många tycker att det är svårt, eller att de saknar viljan att sluta röka framgångsrikt. Rådgivningen i följande artikel kan vara början på slutet för din missbruk av nikotin, och låta dig äntligen vara rökfri.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta kan vara en knuff i rätt riktning du behöver sluta röka.

Sluta röka

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Så, låt folk omkring dig veta att du kommer att sluta röka och att ditt humör kommer att förändras på grund av detta. Du behöver hjälp av andra under denna process.

TIPS! Du kommer att bli mer framgångsrik om du inte försöker att ta på sig hela bördan av rökuppehåll. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja ha det om de hjälper dig att uppnå det här målet.

Använd en av de många nikotinbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. En läkare kan också välja att ordinera medicinering, om de anser att det är nödvändigt.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

TIPS! När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Till exempel, gå till en film efter en vecka som du inte röker.

Återstående klokt och hålla motivet är två av de största delarna av rökavbrott. Visualisera de förbättringar du kommer att uppleva i din livskvalitet när du är en icke-rökare. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Trots att när folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta. Att gå över positiva förändringar kan också hjälpa.

Taper ner din rökning. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Försök en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. En annan strategi för att minska den mängd du röker är att röka en halv cigarett varje gång du har en.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. Sluta röka, och planera bara att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du ger dig möjlighet att röka igen måste du omedelbart ställa in ett nytt slutdatum. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Tips! Cravings verkar komma oftast när en person känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning.

Att skicka vanan kan vara en av de svåraste sakerna du någonsin kan försöka. Det är dock inte att säga att det är omöjligt. Det tar mycket tid och ett livslångt engagemang. Kunskap är makt när du slutar. lära så mycket du kan och införliva det i din plan att sluta röka. Sätt tipsen från den här artikeln till jobbet i ditt liv, och förhoppningsvis sätta stopp för ditt beroende av cigaretter för alltid.Source link