Försöker man sluta röka? Se till dessa utmärkta tips!


Motivation är den viktigaste faktorn när det gäller att sluta röka. Om du slutar röka, är fördelarna myriade. Tänk på dessa fördelar. Låt dem motivera dig att fortsätta försöka sluta när det känns svårt. Fördelarna med att avsluta inkluderar ökad ekonomisk och fysisk hälsa. Hälsan hos din familj är också förbättrad. Din resa till ett rökfritt liv börjar här.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig sluta röka. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Att komma fram till din personliga lista kommer att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Dessutom är det lätt att buka för frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare kan veta om metoder för att sluta att du inte är medveten om. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är en sätt att hjälpa till att undvika detta. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle uppleva.

Persistens och motstånd är avgörande för att någon ska kunna sluta röka och förbli en icke-rökare för livet. När du tänker på alla saker som du måste få eller förlora av dina rökval, ska besluten vara tydliga. Följ de råd du läser, så att du kan sluta röka för gott.Source link