Försöker man sluta röka? Se till dessa utmärkta tips!


Din familj har bett att du försöker sluta röka. Det är också något som din läkare rekommenderar. Ditt försäkringsbolag kommer även att ge dig rabatt om du slutar röka. Så, varför rökning du fortfarande? Det är dags att spänna ner och göra det, läs vidare för tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp som hjälper. Det finns stor styrka och trygghet i en grupp likasinnade människor som alla driver mot samma mål och hanterar samma utmaningar. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du kan hitta grupper för stöd på lokala kyrkor, fritidscentra eller samhällskollegor.

TIPS! Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta röka är en process.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten kan det försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Håll bara ditt sinne och kropp i nuet och ta det hela dagen när du försöker bli av med dina nikotinvanor i nu och nu.

Late Nights

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du delar den här informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Sena nätter tenderar att vara en tid när ingen är runt, och det gör det lättare att bli frestad att röka. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt blir dina mentala förmågor mer akuta och du har mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om de 10 minuter inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Trots att när folk känner till de dåliga sakerna om att röka kan de bli rädda nog att sluta. Att gå över positiva förändringar kan också hjälpa.

TIPS! Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Det bästa stället att börja när man slutar röka är att bara sluta. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. Stoppa dig omedelbart och se aldrig tillbaka. Det här är den bästa metoden som, om du kan följa det, misslyckas det aldrig. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Låt inte dig ge upp om du inte lyckades första gången du slutade. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga sluta ansträngningarna misslyckas ibland. Identifiera var din svaghet gick fel och lär dig av denna incident innan du försöker sluta igen. Nästa gång du står inför en liknande situation kan du vara redo att lyckas.

Att sluta kan vara lättare om du blir av med saker som påminner dig om att röka. Kasta dina tändare, cigarettväska och askkoppar. Sätt sedan alla dina kläder genom tvättmaskinen och rengör hela huset för att eliminera alla rökluktar. När du inte längre kan lukta rök eller se rökutrustning i ditt hem, kommer ditt hem inte påminna dig om cigaretter och sluta utlösa dina nikotin- och tobaksbehov.

Tips! Har personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande.

Skriv ner en mantra för varför du slutar. Varje gång du känner en svaghet i din beslutsamhet, upprepa dessa skäl högt upprepade gånger tills dina önskningar löser upp. Detta kan hjälpa dig att fokusera på din motivation att sluta när begär är stark.

Sluta röka

När du fattar beslutet att sluta röka, få hjälp av din familj och dina vänner. Låt alla veta att du vill sluta röka. Deras stöd, vård och uppmuntran kan verkligen göra en stor skillnad mellan att sluta och falla tillbaka av vagnen. Om du inte hittar det här stödet i din hemmiljö, överväga andra alternativ, till exempel beteendeterapi eller någon form av gruppinställningar.

TIPS! Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om vilka alternativ som finns tillgängliga för sluta röka. Din läkare kan eventuellt hänvisa dig till en stödgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område.

När du är redo att sluta, skriv ner orsakerna till varför. Sätt listan någonstans, du kan alltid se den för att påminna dig om orsakerna till att du måste förbli stark. Titta på det när du känner dig som upplyst igen.

Om du längtar efter en cigarett, prova djup andning. Den här avkopplande uppgiften kan låta dig fokusera på dina känslor och påminna dig själv om dina skäl att sluta. Det kan också bidra till att driva syre i dina lungor vilket gör att du känner dig uppdaterad. Djupa andningsövningar är mycket enkla att göra, och du kan träna dem när som helst.

Nu har du de verktyg du behöver säga farväl till cigaretter. Avsluta ger dig god hälsa, lycka och en längre livslängd. Du kan använda pengarna du sparar för att köpa din familj något trevligt för att stödja dig.Source link