Försöker man sluta röka? Se till dessa utmärkta tips!


Även om det finns otaliga människor som desperat vill sluta röka, blir många avskräckta och ge upp lätt. Det är helt möjligt för dig att sluta röka så länge du är motiverad, bestämd och kunnig om effektiva strategier som de som anges i den här artikeln. Ta några av de råd du har läst och följ det. Du kanske tycker att sluta röka är inte så svårt som det verkar.

För att öka dina chanser att bli framgångsrika i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivelse kan ändra hela ditt perspektiv. Att sluta röka kan vara svårt, eftersom det kan hjälpa till att underlätta processen.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverk med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Stödgrupper är universella, som du hittar finns det många som slutat röka. Försök leta efter en online, eller på din lokala högskola eller kyrka.

Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Genom att skriva ned dessa saker börjar du styra riktningen för din syn på att sluta. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Vad du än kan göra för att fördröja rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Detta hjälper dig att minska dina frestelser och flytta ditt fokus någon annanstans. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Fokusera inte på att röka någonsin igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa in långsiktiga mål.

Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Människor med erfarenhet som slutar eller går igenom samma sak som du kan erbjuda sina egna tips och råd. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, tillåta dem att ge dig den hjälpen. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De har din rygg och hjälper dig att hålla ditt mål i sikte. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Sluta röka

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Det första steget i någon plan att sluta röka, stoppar. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Sluta bara röka och börja aldrig igen. Det kan tyckas ganska svårt att göra det på så sätt. Det har faktiskt visat sig vara det mest effektiva på lång sikt.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta dina väggar, gardiner och gardiner och schampo mattan och klädsel. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, eftersom det kommer att få en ren, frisk lukt.

Många rökare vill sluta, men många misslyckas. Typiskt när en person försöker sluta har de en plan att göra det för att hålla sig på rätt spår. Läs vidare för att lära dig några tips som kan hjälpa dig att utforma din egen plan för attack mot rökning.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Du måste göra vad som fungerar för dig. Detta uppnås när du skapar en egen lista.Source link