Framgångsrika Quit Smoking Tips som bevisas att fungera


Kanske tycker du att det är omöjligt att sluta röka. I de flesta fall är det möjligt om rökaren vet om de mest effektiva metoderna. Liksom med allt i livet, ju mer kunskap du har om någonting, desto mindre förvirrande blir det. De tips som följer kommer att hjälpa dig att sparka din vana.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar för att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Supportgrupper

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och stick med dem. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver stödgrupper.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt.

TIPS! Om du inte kan sluta röka kall kalkon, använd nikotinbytesbehandlingar, som fläckar, sprayer, inhalatorer eller tuggummi. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning.

Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig hålla borta från cigaretter också. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Om du är ny att träna, börja långsamt genom att gå varje dag. Innan du börjar något träningsprogram bör du först kontakta din läkare.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din familjläkare kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte har tillgång till. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röker längre. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Om du vet att du kommer att ha lite ledighet, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Secondhand Smoke

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära.

Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation. Det är klokt att hålla av i minst 60 minuter innan du har den första cigaretten varje dag. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

TIPS! Planera en strategi för att hantera stress nu när du inte röka inte längre. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande övning under höga begär.

Som du kan se finns det ett antal saker du kan göra för att hjälpa dig i din strävan att sluta röka. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Ta de råd som du har lämnat här, och du kommer att sluta så snart du är mentalt beredd att.Source link