Framgångsrika stopprökningstips som bevisas fungera


Rökning kan få allvarliga konsekvenser för din livskvalitet. Det gör din hudrink, dina tänder och fingrar gula och ditt andetag och hår stinker. Det viktigaste som det kan påverka är din hälsa. Visste du att sluta kan vända den mesta skadan du har gjort mot din kropp? Denna artikel ger några värdefulla råd om hur du kan avsluta med framgång.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Genom att göra den här listan kan du gnista ditt intresse och motivation när du slutar, och hjälpa dig att fokusera på att sluta så att du lättare kan sluta röka.

TIPS! Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du är engagerad i kortvarigt slut, kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Sluta röka

Försök aldrig sluta röka själv. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Överväg att gå med i en supportgrupp. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

Cravings verkar komma oftast när en person känner sig stressad. För att hålla dig från att falla offer för detta, hitta ett hälsosamt alternativ för stressavlastning. Få lite träning när du längtar efter cravings, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kan du behöva lägga din bok tillfälligt tills du har brutit din rökvanor.

Skapa själv en incitamentsplan. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Gör en lista med saker som du kan använda för att belöna dig själv för att nå en vecka, månad eller dag med icke-rökare. Lägg den listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. När du känner dig svag, använd den för att hålla dig på rätt spår.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Ditt rökningsliv var fyllt med att reagera på stress genom att tända en cigarett. Om du gör en plan för de saker du ska göra, kommer du troligtvis att lyckas sluta röka. Se till att listan har mer än ett alternativ på den, om du behöver tillgång till mer.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet få en cigarett, och sedan undvika dem. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

TIPS! Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din familjedoktorn kan erbjuda hänvisningar och resurser som du annars inte skulle ha tillgång till.

Det är svårt att sluta röka, men dina fördelar med avseende på utseende, hälsa och social status kommer att göra det värt. Nu när du har läst detta, förhoppningsvis känner du dig mer optimistisk om att sluta. Välj några av de tips som finns här för att hjälpa dig att komma igång med ditt beslut att sluta idag.Source link