Frihet från tobak: Hur du kan göra det


Det kan vara besvärligt att ha en rök. Du måste sluta allt du gör för att gå utomhus för att få en rök, och om du någonsin är utan dina cigaretter, känner du dig förlorad. Om du är redo att äntligen sparka denna farliga missbruk, läs vidare. Det finns många tekniker här som har fungerat för andra, så försök dem.

Om du vill vara framgångsrik när du slutar röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar som kommer att ta med dig. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Detta kan hjälpa dig att fokusera ditt avslutningsarbete tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att lägga ner någonting ner i skrivelse kan ändra hela ditt perspektiv. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om du är ny att träna, ta det långsamt genom att bara gå varje dag. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Nikotinutbyte

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till med begäret genom att använda nikotinersättningsterapi. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan dubbla framgångsgraden för att sluta. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

Eliminera de triggers du associerar med rökning cigaretter. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Bli involverad i något annat under dessa tider, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

Gör ett åtagande att sluta röka innan du börjar räkna ut hur du gör det. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Kom alltid ihåg varför du vill sluta för att hålla dig motiverad.

Belöna dig själv för att passera milstolpar på din resa. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök. När du gör det, gå ut för att se en ny film eller spela du har menat att titta på. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang som du har velat gå till. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens om det längre.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Secondhand Smoke

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. Detta kommer att vara förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Ge upp ditt föredragna varumärke till en som du tycker är helt hemskt. Båda begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta kommer att hjälpa dig i dina ansträngningar att sluta.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem olika. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Försök att markera fördelarna och förbättringarna i din allmänna hälsa. Tänk på hur ditt andetag luktar bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv utsikter också vara mycket kraftfull.

När du slutar röka, rengör ditt hem grundligt, om du rökt inomhus. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du bör även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Att göra det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en konstant påminnelse om de cigaretter du haft.

Substituera en hälsosam vana som träning för din rökning. Utöva frisläppande endorfiner, som kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Du bör också träna för att motverka vissa biverkningar av att sluta, till exempel viktökning.

Försök att planera hur du klarar av stressiga tider. För rökare är sättet att hantera en stressig situation att tända en cigarett. Du är mer benägna att inte röka, om du är planerad att göra en alternativ aktivitet. Se till att listan har mer än ett alternativ på den, om du behöver tillgång till mer.

Om du är sjuk att känna att du måste röka, är du nästan där. Dessa tips bör ge dig nudge att sluta röka för gott. Försök med de råd du just lärde dig och befria dig från din missbruk av rökning.Source link