Frihet från tobak: Hur kan du göra det


Hittills är farorna med rökning välkända, men det har inte nödvändigtvis slutat lättare. Om du är en av de miljoner individer som försöker sluta röka, kan ibland lite ljudråd hjälpa. Följande information och idéer kan göra det lättare för dig att sluta röka.

När du har fattat beslut om att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka, och också orsakerna till att du motstår att sluta. När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om de 10 minuterna inte räckte, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Om du inte kan sluta kall kalkon, kolla in produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom medan du bryter den faktiska vanan att röka.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Fråga din familj om stöd när du avslutar och accepterar deras hjälp. Överväg att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

Behandla dig själv

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Om du vill undvika starka begär och känslor av återkallande, se om du kan komma fram till hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en intressant bok eller ring en vän till exempel.

Tips! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Att byta märke på dina cigaretter kan hjälpa dig att sluta. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta kan vara ett litet steg mot att ge dem upp.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Det kan vara till hjälp och informativt för dig att jämföra olika avslutande metoder med andra människor. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå varifrån du kommer.

Stressful Moments

Tips! Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

Planera hur du kan hantera de stressiga tiderna. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Att ha en plan i åtanke för hur man hanterar de stressiga stunderna gör det mindre troligt att du kommer att vända sig till cigaretter när stress slår. Ha mer än en idé om den första tanken inte hjälper tillräckligt.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symptom som du normalt skulle röka. Ändra dina rutiner som är förknippade med rökning. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är värsta.

Varje liten sak du kan lära dig om att sluta röka kan göra det lättare att göra framgångsrikt. Om du följer denna artikels råd kan du sluta röka på ett rimligt sätt. Använd dessa förslag för att hjälpa dig att slutligen begå sig att sluta röka för din egen hälsa såväl som hälsan hos dem runt dig.Source link