Frihet från tobak: Hur kan du göra det


Du har nog hört att att sluta röka är mycket svårt. Det är bara svårt om du inte vet hur man ska närma sig den. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. Följande tips hjälper dig att sparka vanan.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen för en.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

supportgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det är till hjälp att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.