Frihet från tobak: Hur kan du göra det


Att sluta röka kräver viss allvarlig motivation. Det finns många fördelar att sluta röka. Några av dessa fördelar måste vara av motivation för dig, så att hålla en lista som är praktisk för de svåra tiderna är en stor hjälp. Du kan förbättra din hälsa och se bättre ut genom att sluta röka. Du sparar också pengar, sänker din risk för rökning-relaterade sjukdomar. Du skyddar också din familj. De tips som erbjuds här kan hjälpa dig att hitta framgång i dina ansträngningar för att leda ett nikotinfritt liv!

Kan hypnos fungera för dig? Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. Det kan göra att cigaretter verkar mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

TIPS! När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att lev dag-till-dag. Fokusera inte på att röka aldrig igen. I stället fokusera på att inte röka idag. Om du tar saker i en kortare tidsram är det ofta lättare att klara av stressen. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Om din kalla turkeyansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp behöver när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Ersättningsbehandling

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad. De konstanta begären kan överväldiga dig. För att hjälpa till att lindra tillståndet, överväga nikotinutbytesbehandling. Studier visar att nikotingummi, pastiller eller fläckar kan öka människors framgång när de slutar. Använd inte dessa produkter om du röker för närvarande.

Försök aldrig sluta röka själv. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Dessutom är det en utmärkt idé att hitta en supportgrupp att gå med. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta genom det.

Sluta röka

Om du slutar röka förbättrar du inte bara din egen hälsa utan hälsan hos dem som är nära dig. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök. När du slutar röka kommer du också att stoppa hur mycket du utsätter dina nära och kära för de farliga kemikalierna i andrahandsrök. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De är ditt supportsystem, och finns där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

TIPS! När du är rädd för att röka blir överväldigande, försök att använda en fördröjningstaktik. Berätta själv att du kommer att vänta ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Du måste hålla fast vid det genom de svåraste stunderna för att lyckas sluta röka. Håll en lista över dina starkaste motivationer och hänvisa ofta till det. Använd de tips du läser ovan till fullo, och du är säker på att äntligen sparka vanan, för bra den här gången.Source link