Gå inte ensam! Läs dessa sluta röka tips!


Så många rökare är desperata för att hitta ett sätt att befria sig från deras beroende av cigaretter. Cigaretter skadar allas hälsa och har en särskild långsiktig inverkan på lungorna hos rökare. Så kolla igenom den här guiden och hitta de saker du kan göra för att sluta röka för gott.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Du måste räkna ut vad som fungerar bäst för dig själv och din livsstil. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

TIPS! Ta bara varje dag som det kommer. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. När du börjar bli bekväm med ditt engagemang för att sluta röka, kan du börja göra längre siktemål.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Börja långsamt genom att promenera runt i ditt grannskap. Du bör diskutera dina avsikter med din läkare innan du utför någon träningsrutin.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att få igenom försök och utmaningar att sluta. Fråga också din läkare om en lista över supportgrupper, terapeuter och andra resurser som kan vara till hjälp för dig.

TIPS! Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Försök aldrig sluta röka själv. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

Sluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta är det första steget för att nå ditt mål om ett rökfritt liv. Prova en fördröjning på en timme innan du röker din första morgoncigarett. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sitt första försök. Du måste sluta dag för dag, lever i ögonblicket. Om du ska glida upp och tända, kom genast tillbaka på rätt spår och sätt in ett nytt slutdatum. Försök att hålla längre varje gång och försök att lära av dina misstag varje gång man uppstår. Så småningom kommer du att bli bra att sluta och en gång kommer du att sluta och aldrig gå tillbaka.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. En förnuftig diet hjälper till att förhindra eventuell viktökning du annars skulle uppleva.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Förhoppningsvis har den här artikeln gett dig några bra idéer om hur man slutar röka och hålla cigaretter ur bilden för gott. Tänk på att det finns människor som älskar och bryr sig om dig, och de vill att du ska vara med dem så länge som möjligt, så använd det du har lärt dig idag för att sparka den cigarettvanan för gott.Source link