Ge upp röker för gott med dessa tips


Rökning har en myriad av negativa effekter på både din hälsa och de som finns omkring dig. Rökning leder till emfysem, lungcancer och hjärtattacker. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Av dessa skäl är det viktigt att du slutar omedelbart. Läs vidare för några tips och tips som hjälper dig i din kamp för att ruta ut.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Vägen till stopp är bara en process. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Ta en lång promenad, diska eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Detta stöd och ansvar kan stärka din insats för att sluta röka för gott.

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. En gång i månaden har gått, gå ut till middag på en ny restaurang. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.