Ge upp röker för gott med dessa tips


Rökning kan få stor inverkan på din livskvalitet för de som är beroende av den. Det kan också påverka din hälsa dramatiskt negativt. Du kan vända de negativa effekterna som är relaterade till rökning genom att sluta.

Dessa personer kommer att erbjuda dig vägledning, support och vägledning för att sluta. För att hitta en supportgrupp nära dig, kolla ditt lokala communitycenter eller community college, kyrka eller community college.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att använda för att uppnå detta höga mål. Varje person uppnår sin egen väg. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och dina behov. Att skapa din egen lista gör just det.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Övning kan också fungera som en stress som orsakas av nikotinuttag. Om du inte tränar regelbundet, börja långsamt med några promenader. Tala med din läkare innan du börjar någon form av motion.

Nikotinutbyte

Du kanske vill prova nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet, frustration eller irritation. Cravings kan vara mycket kraftfulla. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinsättningsprodukt och röker samtidigt, för att skydda dig för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Tips! När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad.

Prata med en läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser för att sluta röka som du kanske inte vet existerade.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker att axla hela bördan av att röka ensam. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. När du gör det en månad, boka en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt att ge dig själv en belöning i ökande mängd för att erkänna dina framsteg tills du inte tänker på att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Begär din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra ett annat märke av cigaretter. Välj menthol eller ett varumärke som har en obehaglig smak. Rök inte ett större antal av dem än vanligt eller ändra på hur du har valt att köpa lätta cigaretter. Det hjälper dig på vägen för att försörja dig för att sluta röka.

Minska mängden cigaretter som du röker. Detta hjälper dig på vägen för att stoppa din rökningstoppresa. Försök vänta minst en timme efter att du vaknar innan du har din första cigarett för dagen. Du kan också försöka röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära tillbaka på rökning.

Om du har rökt inuti ditt hus, se till att du rengör huset noggrant, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, schampo eller byt ut din matta, draperi och gardiner också. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle uppleva.

Håll dig fri från platser eller symptom som du normalt skulle röka.

Utövande frisätter endorfiner, naturliga höga som är mycket effektiva för att bekämpa nikotinbehov. Övning bidrar också till att kompensera för att din ämnesomsättning saktar ner när du slutar, vilket minskar din potentiella viktökning.

Att sluta röka är svårt, men det är värt det eftersom det kan dramatiskt öka kvaliteten på din hälsa, sociala liv och fysiska utseende. Nu när du har läst tipsen från den här artikeln, förhoppningsvis känner du dig mer säker på att du slutar sluta röka vanan. Prova en av dessa valda tips idag.

TIPS! Avsluta långsamt genom att minska antalet du röker över tiden. Detta är det första steget i din resa på väg att sluta, och till och med skära tillbaka lite kan ge dig en ökning av förtroende och motivation.Source link