Ge upp rökning för bra med dessa tips


Du kommer mycket att dra nytta av att sluta röka. Kom ihåg dessa fördelar när du tillämpar användbara tips som dessa. Använd dem dagligen för hjälp med att göra ditt liv rökfritt.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Vad du än kan göra för att fördröja rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

Gå in i en träningsrutin genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du är ute av form och inte har utövat på ett tag kan du börja långsamt genom att bara gå en promenad varje morgon eller varannan dag. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

TIPS! När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Det finns stor nytta i nätverk med människor som förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du står inför.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Nikotinutbyte

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Nikotinuttag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Terapier som nikotinersättningsterapi kan vara till hjälp. Rökare som använder nikotingummi, fläckar eller pastiller som ett hjälpmedel för att försöka sluta dubbla chanserna för att lyckas. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare kan känna till metoder för att sluta att du inte är medveten om. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Försök aldrig sluta röka själv. Sök uppmuntran från familj och vänner och gör dem medvetna om att du försöker sluta röka och be dem hjälpa dig. Att gå med i en supportgrupp kan också vara en stor hjälp. Att vara med andra som är i samma båt kan vara till hjälp.

För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

TIPS! När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Försök att distrahera ditt sinne och din kropp i 10 minuter genom att gå en promenad eller ringa en vän; I denna tid kommer din uppmaning troligen att gått.

Försök att inte röka så mycket. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Vänta så länge som möjligt att få din första cigarett på morgonen. Försök röka bara en halv cigarett för att hjälpa dig att skära på hur mycket du röker.

Skapa ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Se till att listan är på ett ställe som du lätt kan hänvisa till under hela dagen. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Du borde göra sitt bästa för att klämma i träningspass. Du kan bli förvånad över hur mycket enklare och mer behaglig motion är nu att du inte röker. Ökad övning kommer också att se till att du inte får någon vikt efter att du slutat. Den naturliga endorfiner övningen producerar kommer också att öka ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

TIPS! Om du inte kan sluta röka själv, besök din läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Eliminera föremål, dofter eller beteenden som utlöser minnen av rökning. Bli av med tändare och askkoppar. Rengör dina mattor, draperier och möbler samt dina sängkläder, handdukar och kläder för att avlägsna rökstanken. Luktet av rök kommer att utlösa fysiologiska begär, så denna vårrengöring tjänar som en förebyggande åtgärd mot frestelsen.

Istället för att röka, gå på en kör eller cykeltur. Mood boosting endorfiner släpps med motion och du kommer att distraheras från dina begär efter fysisk aktivitet. Du kan också undvika den typiska viktökning som kommer med den långsammare metabolism som är associerad med att sluta genom att öka träningen.

Du vet redan fördelarna med att vara en icke-rökare. Förhoppningsvis kan de tips du just läst hjälpa dig att göra dessa fördelar till en verklighet i ditt liv. Applicera denna information när du behöver slå ett begär eller motivera dig själv för att hålla dig på kursen. Du kommer att njuta av fördelarna med att vara en icke-rökare innan du vet det.

TIPS! När ett begär fortsätter att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som följer med att sluta.Source link