Ge upp rökning för bra med dessa tips


Många människor har en önskan om att sluta röka. Men de förlorar ofta viljan att göra det utan att ens försöka. Men om du antar en optimistisk tankegång och en vilja att uthärda, kommer du att öka dina chanser till framgång. Försök med alla följande tips, och du kan bli förvånad över din framgång.

Kan hypnos fungera för dig? Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Tips! Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process. Tänk inte för långt framåt i tiden. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Skynda inte på att sluta. Ta det dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, när du uppnår din första rökfria vecka, ta dig ut till en film. På dag 30 kan du gå ut på middag på en fancy restaurang. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri och tänker inte ens på det längre.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Sluta röka

TIPS! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en varumärkesbyta. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Båda som begränsar antalet cigaretter du röker och inte inhalerar medan du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Ett bra stödsystem är ett viktigt verktyg. Genom att ställa in ditt supportsystem kan du vara mycket mer sannolikt att uppnå mål relaterade till att sluta.

Skapa själv en incitamentsplan. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

För att öka din motivation att sluta röka, kom ihåg att dina nära och kära skulle påverkas negativt om du blev sjuk som en följd av rökning. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Du vill inte vara en statistik.

Om du inte lyckas med ditt första försök, var inte avskräckt. Det är normalt för många ansträngningar att misslyckas, oavsett hur organiserad. Identifiera var du gick fel så att du kan lära dig från det ögonblicket till nästa gång. Du kanske upptäcker att du erövrar en nästan identisk situation med rätt coping mekanismer i framtiden.

Rökning har förmodligen varit något du brukade hjälpa dig att gå igenom stressiga situationer. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik som du kan använda för att koppla av när du är stressad. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

TIPS! Att ta saker långsamt kan hjälpa dig sluta röka. Hellre än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Rådgivning kan hjälpa dig i ditt uppdrag att sluta röka. Ibland röker vi av emotionella skäl. Att hantera sådana problem kan också hjälpa din uppmaning att röka försvinna. Om det här låter som något du vill försöka kan du prata med din allmänläkare som kan rikta dig till rätt person.

Sluta röka

Medan de flesta rökare, vad ska man sluta röka, misslyckas de flesta av dem. De människor som framgångsrikt kan sluta har vanligtvis gjort en solid plan och har mycket motivation att fortsätta. Genomför tipsen i den här artikeln för att ställa in din egen strategi för att sluta röka.