Ge upp rökning för gott med dessa tips


Rökning kan få stor inverkan på livskvaliteten. Rökning är en illaluktande vana som fläckar dina tänder och kläder. De mer stora nackdelarna är dock de som är för din hälsa. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs det råd som ges i den här artikeln.

När du är nära att ge efter för dina önskemål om en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du fortfarande bestämmer dig för att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.

Tips! Sluta röka ett steg i taget. Att sluta röka är en lång process.

När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag för dag. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så snart du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Du kan börja träna så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att hålla dig borta cigaretterna. Övning kan också fungera som en stressavlastare. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Alltid gå till din läkare innan du börjar träna.

10 minuter

När en cigarettsträng slår, försök att genomföra förseningar. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Om du har kämpat gång på gång och slutat röka, överväg att planera ett avtal med din läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du är i färd med att ge upp din rökning vana. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. Om du har fritid, distrahera dig med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att skapa en varumärkesbyta. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Det här är det första steget att sluta.

TIPS! När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret.

Många tycker om stöd från onlinemiljöer och diskussionsforum. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Lär dig vilka tillvägagångssätt som har fungerat bra för andra. Det kan hjälpa till att modellera din egen efter dessa metoder. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika känslomässiga kamperna som följer med denna resa.

Det är inte lätt att sluta röka, men det kan verkligen hjälpa ditt sociala liv och hälsa. Att granska råden i denna artikel har förhoppningsvis motiverat dig att vara optimistisk om din förmåga att sluta röka helt. Ge åtminstone en av tipsen ovanför ett försök idag.Source link