Ge upp rökning i dag med detta bra råd


Rökning minskar livskvaliteten för dem som är beroende av den. Det påverkar ditt utseende, från gula tänder och skrynklig hud till en gammal rök lukt i ditt hår och kläder. Den värsta delen är att det skadar dig fysiskt. Du kan omvända många negativa hälsoeffekter om du slutar röka. Om du inte vet hur du ska sluta, kan den här informationen komma igång på rätt väg.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Det kommer att hjälpa dig att vara motiverad och fokuserad på framgång, och kanske sluta lite lättare.

Sluta röka

TIPS! Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många har funnit det lättare att sluta röka efter att ha besökt en hypnotisör.

Sluta röka gradvis. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Nikotin är ett läkemedel, och som alla droger kan det vara fysiskt beroendeframkallande. Välj för nikotinbyte eller receptbelagda läkemedel för att hjälpa dig att sparka vanan. Någon av dessa metoder kan göra din upplevelse lättare, så att du kan sluta bra.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg åt gången. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När varje dag går, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Träning är också en bra stressavlastare. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Sluta röka

Om du har svårt att sluta röka, tala till en läkare. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera viktökning som är förknippad med att sluta. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så du kan också foder dig något hälsosamt.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Prata med din läkare om du är seriös om att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Medan du slutar röka, tillåta dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

TIPS! Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter.

Support System

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. För att öka din chans att lyckas utveckla ett supportsystem.

Glöm inte att erbjuda dig själv belöningar när du når de viktiga avslutande milstolparna. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

TIPS! Tala med en läkare om du försöker sluta röka men kommer över svårigheter. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka.