Ge upp rökning idag med detta bra råd


Rökning har en myriad av negativa effekter på både din hälsa och de som finns runt dig. Rökning orsakar allvarliga hälsoproblem som cancer, emfysem och hjärtattacker. De människor som andas i din andrahandsrök är också i fara. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Fortsätt läsa för att upptäcka flera sätt att underlätta processen.

När du väl har bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Det här kan vara den lilla nudgen du behöver för att hålla dig på rak och smal.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Undvik att gå på kallt kalkon.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Övning är ett bra sätt att lindra stress och få en hälsosammare inställning. Om du inte övar regelbundet, försök att börja långsamt genom att gå ett eller två gånger dagligen. Fråga din läkare i förväg om att börja någon träningsrutin.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Samla stöd från alla som du älskar. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irriterad på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

Tips! För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta . Att ta sig tid att sätta sig ner och anpassa din egen lista till din egen personlighet är en utmärkt metod att sluta.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggare som kommer att göra dig vill en cigarett. Ta inte del av specifika beteenden som kan öka din uppmaning att röka. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Överväg att gå med i en supportgrupp. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner, som antidepressiva medel, vilket hjälper till att sluta mycket lättare.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har lite fritid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Gör ett försök att minska rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. En annan metod att använda är att röka bara hälften av din cigarett för att hjälpa dig att minska gradvis.

Tips! För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att förhindra någon viktökning.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Du kan ta med kaffet längs vägen till jobbet och välja en annan efterverkningsaktivitet tills du får begäret.

Rökning dödar inte bara rökare, utan också deras nära och kära. Hälsoriskerna som följer med rökning varierar. Det kan leda till lungsjukdomar, cancer och hjärtattacker. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Ställ råd från denna artikel för att arbeta i ditt liv och förhoppningsvis sluta ditt beroende av att röka.Source link