Ge upp rökning idag med detta bra råd


Att behöva röka kan ibland vara besvärligt. Vad du än gör måste ställas åt sidan medan du leder utanför för en cigarett, och rökare fungerar inte bra om deras röker inte ligger i närheten. Fortsätt läsa för att ta reda på hur du avslutar denna irriterande vana. Artikeln nedan innehåller flera tips som hjälper dig att nå ditt mål.

Sluta röka

Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du lämnar hypnotisören kommer din önskan att sluta röka att stanna hos dig.

Många rapporter blir viktiga under eller efter den tid som de slutade röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesro genom hälsosam ätning.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Sluta röka

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de galna fysiska abstinenssymptomen.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Detta är ett bra verktyg för att börja din resa att sluta.

Taper ner din rökning. Detta hjälper dig att komma igång på din resa för att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har gjort det förbi vissa datum. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Du måste alltid leta efter sätt att ha hög motivation. Kanske lägger inspirerande tecken på din vägg, eller att ha smycken som påminner dig om dina ansträngningar kommer att hjälpa till. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Använd Internet för att hitta support. Delta i online supportgrupper. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Det är ett bra sätt att jämföra olika perspektiv och metoder innan du blir nedtonad eller börjar tvivla på dig själv. Andra ex-rökare förstår dina utmaningar och de känslomässiga problem som ibland blir i vägen för att sluta röka.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De kommer att driva dig för att fortsätta med din avslutande resa. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Bara för att du kanske har misslyckats med att sluta före, finns det ingen anledning att vara avskräckt. Många människor misslyckas, även om de är ordentligt motiverade. Titta på vad som ledde till misslyckandet och ta reda på hur du kommer att undvika det här gången. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.

Ibland är rökvanor baserade på orala fixeringar. Om din är, hitta ett hälsosammare sätt att upptagen med din mun. Många människor hittar svårt godis eller tuggummi för att vara användbara när de slutar röka och bär dem hela tiden. Andra får snabb lindring från elektriska cigaretter.

Notera mönster och vanor för din rökning. Ta reda på de tider när du befinner dig mest frestad att ha en cigarett och skräddarsy din plan så att den tar itu med dessa frestelser. Att vara beredd på cravings ger dig en bättre chans att kunna hantera dem framgångsrikt.

Minska antalet cigaretter som du röker. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Försök vänta minst en timme efter att ha vaknat innan du har din första cigarett för dagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Var realistisk om varför sluta röka kommer vara svårt för dig först. Många som slutade röka och gå tillbaka till det senare, gör det inom de första månaderna. När du är stressad eller trött kan det ibland vara mäktigt frestande att röka en cigarett. Se till att du förstår de olika saker som provocerar dina uppmaningar och frestelser.

Sluta röka

Nikotinersättningsterapi kan bara hjälpa dig när du tar din resa mot att sluta röka. Nikotinleveransmetoder inkluderar tuggummi och fläckar och båda kan effektivt förhindra nikotinuttag i samband med de första flera dagarna av att sluta röka. Du kommer att kunna sparka nikotinvanan så snart du har sparkat rökningens vana.

Ge ditt hem en ny start också genom att städa bort rökig lukt. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Om du gör det hjälper ditt hem att sluta lukta som cigaretter och stoppa det från att vara en konstant påminnelse om de cigaretter du haft.

Om någon kör dig galen om det faktum att du slutar röka, kör dem galen tillbaka. Att sluta för någon annan kommer inte att lyckas. Om någon nekter dig om din rökning, plocka inte upp en annan vice till trots dem. Du kan sluta och ta hand om naggen på ett hälsosamt sätt.

Har ett belöningssystem inrättat för när du slutar röka. Om du kan sluta köpa cigaretter ser du besparingarna. Sätt dessa pengar åt sidan och sporadiskt belöna dig själv med det. Detta är en av de bästa motivatorerna för att sluta.

Rökvanor

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Kanske kan du ha ett symboliskt armband, eller kanske lämna meddelanden som motiverar din på ditt kylskåp eller kontorsväggen. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Om rökning har blivit irriterande har du redan börjat avsluta processen. Förhoppningsvis ger råd från den här artikeln dig vad som helst annat du behöver för att slutligen bryta din rökning vana. Använd råd i denna artikel och bli av med rökningens vana.Source link