Ge upp rökning idag med detta bra råd


Alla som bryr sig om dig berättar att du slutar röka. Din läkare uppmuntrar dig att du gör detsamma. Försäkringsbolag kommer att erbjuda rabatt för icke-rökare. Varför puffar du fortfarande bort då? Gör det här och följ den här artikelns råd om att sluta vana och gå vidare.

Sluta röka

TIPS! Avsluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Gå inte på den kalla kalkonvägen.

Sluta röka så fort du kan. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Detta kommer att ta med dig under tidigt avbrott och hjälpa dig att sluta lättare.

Många tycker att att ta ett nytt träningspass, träningspass eller fysisk acivity kan göra det lättare att undvika att röka. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Vila är viktigt när du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. De fina timmarna är också tider när du är mer benägen att vara ensam och mindre sannolikt att bli observerad av andra. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i ett stöd grupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. Låt dem veta att i början av processen kommer du förmodligen inte att vara i bästa humör och att dina tankeprocesser kan vara avstängda. Att sluta är en av de svåraste sakerna en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Om du inte tror att du kan sluta alla på en gång, använd nikotin tuggummi eller nikotinplåster för att hjälpa till att ersätta nikotin du får från cigaretter. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

TIPS! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

Gör din familj och dina vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Du kommer sannolikt att vara framgångsrik när du slutar om du lägger denna typ av stöd på plats. Om du gör det hjälper du att maximera sannolikheten för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

Om du röker i ditt vardagsrum, rengör allt grundligt, när du bestämmer dig för att sluta. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du ska även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Detta kommer att göra ditt hem lukta bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Välj värdefulla prestationsdatum som 24 timmar, en vecka och en månad sedan ditt slutdatum. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Om du läser om din lista kan du vara motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Sluta röka

Förhoppningsvis är du nu väl beväpnad med allvarliga råd som hjälper dig att sluta röka permanent. Om du slutar röka, blir du friskare och lyckligare, och du kommer att leva längre. Använd alla de pengar du kommer att spara genom att inte köpa cigaretter och göra något trevligt för dig själv eller någon du älskar som stödjer dig genom försök och triumfer i slutprocessen!Source link