Ge upp rökning idag med detta bra råd


Att sluta röka verkar som en omöjlig uppgift för de flesta, och byggandet av viljan att göra det kan vara skrämmande. Det kraftfulla rådet i artikeln nedan kan vara början på ett hälsosamt liv utan cigaretter.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket bör göra det lättare att sluta.

Tips! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. Hypnos har hjälpt många människor att lyckas sluta för gott.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla med kyrkor, fritidscenter eller gemenskapskollegor i ditt område.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta. De kan ge dig den extra nudge som du behöver för att hålla dig fokuserad på dina mål.

Tips! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag.

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att gå ner i vikt när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Tänk på att sluta kommer att göra dig hungrig, så att du också kan föda dig något hälsosamt.

Undvik några av de platser och beteenden som kan leda till att röka cigaretter. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Du måste hitta en distraktion, att tänka på någonting annat.

Förbättra din förmåga att hantera nikotinuttag, genom att använda hälsosamma metoder för att klara av biverkningen av stress. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Sluta röka

Det kan vara till hjälp att byta cigarettmärken när du funderar på att sluta röka. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Det här är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

Prata med dem som du är nära med om inverkan av rökning i ditt liv och ditt beslut att sluta. De är ditt stödsystem, och är där för att påminna dig om att hålla dig beslutsam i dina försök att sluta röka. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Detta kommer att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

TIPS! Gör en studie om vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil.

Be om support online via grupper eller forum. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Det är bra att prata med andra ex-rökare så att du både kan jämföra de tekniker du använder för att hjälpa dig att sluta. Dessutom kommer de som går igenom samma sak som du är bättre att förstå din kamp.

Påminn dig om de dyster konsekvenser som rökning har på din hälsa. I Amerika är cirka 20% av alla dödsfall från rökrelaterade sjukdomar. Du vill inte vara en statistik.

Försök bestämma vad dina rökningvanor är. Om du vet när din frestelse att röka blir störst, kan du göra en mer informerad plan för att sluta. Att sluta röka kan vara en svår process, så du måste vara beredd att hantera begär.

TIPS! Fira varje milstolpe längs din väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Ta till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri.

När du försöker sluta röka, se till att du använder sunt förnuft när det gäller att äta. Om du ger upp cigaretter, försök inte kosta samtidigt. I stället försöker du hålla fast i en balanserad diet. Att förbruka en mängd olika frukter och grönsaker kan lämna en dålig smak i munnen. Gör hälsosamma matvanor för att hjälpa din kropp att återuppbyggas efter den skada du har gjort mot det genom att röka.

Du bör börja en ny vana som kommer på näsan som nöjer dig ständigt när du röker. Att sluta för någon annan än dig själv är inte alltid den bästa vägen. Till exempel, om de börjar gråta eller gloating om ditt misslyckande att sluta röka, börja slösa mycket tid på att spela videospel. Lär dig att undvika dem, precis som du har lärt dig att undvika cigaretter, eftersom nether är bra för dig.

Låt din familj, vänner och medarbetare veta att du planerar att sluta röka. Om många vet att du har slutat röka, hjälper de dig att hålla dig ansvarig. Du kommer att motiveras för att undvika att besvikna människor. Använd detta som en motivator för att hålla sig borta från de cigaretterna, även när du blir stressad.

Tips! När du ska sluta röka, låt din familj och vänner veta. De kan vara där för att hjälpa dig att sluta.

För att förstärka vikten av att sluta röka, utbilda dig själv om de många negativa effekter som rökning kan ha på din kropp. Titta på bilder av lungcancer eller tarmkanal. Ta också tid att läsa dedikationssidor som gjorts av dina nära och kära som har förlorat någon på grund av att röka.

Det finns få saker som är hårdare än att sluta röka. Medan det är svårt, är detta beslut inte omöjligt att uppnå. Det tar mycket tid och ett livslångt engagemang. Att ha rätt verktyg och information till hands kommer också att hjälpa dig på din resa. Sätt de tips du har fått för att arbeta. Snart kommer du att undra att du någonsin rökt före.Source link