Goda råd om hur man slutar röka


Att vara rökare kan kräva några besvärliga krav på ditt liv. När du behöver en rök måste du släppa vad du gör och leta efter ett rökområde, vanligtvis utanför. Om du inte råkar ha dina vanliga tobaksprodukter, känner du dig inte till ditt vanliga jag. För att sparka denna vana, fortsätt läsa. Här hittar du många tekniker för att sluta röka.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

TIPS! Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. När du är omkring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Använd träning som ett bra sätt att lindra stressen. Om du inte övar normalt kan du börja med korta promenader ute varje dag. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

TIPS! Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Undvik utlösare du associerar med att röka när du försöker sluta. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De kommer att vara där för dig, och de kan vara en stor kraft för att påminna dig varför du slutar röka. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Du kommer att upptäcka att ditt förtroende för att lyckas är ökat, och dina mål är uppnåelige.

Tips! Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotingummin eller hudplåster. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och påfrestning.

Rengör ditt hem, din bil och din garderob för att bli av med lukten av rök. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Istället för luktande rök när du kommer hem, kommer du att lukta rena, fräscha dofter. Detta kommer att minska frestelsen att röka.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterat i att du röker. Det kan till exempel vara nödvändigt att byta upp din dagliga rutin, speciellt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Drick kaffe när du kommer in på ditt kontor eller håll dig borta från baren för att minimera dina begär.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste. Din kropp kommer att kasta det mesta av nikotin du har inhalerat under de första två dagarna. Från den tiden kommer du oftast att lida av psykologiska begär. Dessa symptom är inte lätta att hantera, men är ingenstans lika dåliga som det ursprungliga nikotinuttaget.

TIPS! Det tar åtagande att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Många människor brukar misslyckas med att sluta på grund av att de inte har rätt sinne och de tenderar att ge upp sig enkelt.

Om du har blivit trött på att du vill röka, är du redan halvvägs för att sluta! De tips du läser här bör hjälpa dig på din resa till ett rökfritt liv. Försök med dessa tekniker för att hjälpa dig att begränsa trangen att röka.