Goda råd om hur man slutar röka för gott


Bara bra saker kommer att komma av din vilja att sluta röka. Kom ihåg dessa oändliga skäl att sluta röka och använd tipsen från den här artikeln för att hjälpa dig att nå ditt mål. Använd dessa tips när du behöver tills du äntligen lyckas sluta bra.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

TIPS! Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och sluta strategier. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att göra en lista hjälper till med den processen.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

TIPS! Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i ditt arbete för att sluta röka. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom. I början kan du drabbas av humörsvängningar och grumlig dom och människor runt omkring dig borde vara medvetna om det. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Få hjälp av andra. Låt din familj och vänner veta att du har bestämt dig för att sluta, så att de kan stödja dig genom processen. Det är också en bra idé att använda en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Tips! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner dig villig att röka.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Gör en lista över de belöningar du kommer att erbjuda dig när du har slutat röka för en dag, en vecka, en månad och så vidare. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Du kan bli förvånad över hur mycket dessa belöningar kan motivera dig att övervinna hinder.

Du vet många fördelar som härrör från att sluta röka. Men fördelarna ensamma kommer inte att tvinga de flesta människor att sluta röka. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig när du avvärjer de initiala fysiologiska begär som följer med att sluta. Du kommer snart att vara på väg för att njuta av de stora fördelarna med att inte röka.Source link