Goda råd om hur man slutar röka för gott


De flesta vet varför rökning är illa för dig, men sluta är fortfarande mycket svårt. Om du är rökare som vill sluta, kan det enda som håller dig tillbaka är rätt incitament eller rätt råd. Dessa tips är utformade så att de börjar sluta lite enklare.

När du har fattat beslutet att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Denna supportgrupp kan ge dig nytta av deras erfarenhet, det som fungerar bra för att sluta göra det lättare. Fråga hos dina lokala kyrkor, högskolor och universitet, och YMCA för att ta reda på om de driver supportgrupper.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

När du väl har bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. Det här kan vara nudgen i rätt riktning du måste sluta röka.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är användbart för dig att förstå exakt vad som fungerar bäst för dig. Skapa din egen personliga lista hjälper dig göra det här.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Bara jobba med att undvika tobak idag, för alltid tar hand om sig själv. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När du är engagerad i kortvarigt slut, kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

TIPS! När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka. Dessutom är det lätt att bjuda på frestelsen att röka när det är sent på natten och alla andra sover redan. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från triggarna som får dig att känna dig som en cigarett. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i din ansträngning att sluta röka. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller registrera dig i en klass som lär dig en ny hobby. Även ett massage- eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Om du vet att du kommer ha lite ledighet, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Du kommer sannolikt att vara framgångsrik att sluta om du lägger denna typ av stöd på plats. Ett sådant system kan kraftigt öka dina odds för framgång.

Du kan underlätta slutprocessen med några beprövade tekniker. Om du följer denna artikels råd kan du sluta röka på ett rimligt sätt. Ta de triks som du får i den här artikeln och börja arbeta med att sluta röka för att förbättra hälsan och livet för dig själv och din familj.Source link