Gör dig själv en favör och sluta röka med detta användbara råd


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Viktigast är att rökning påverkar din hälsa. Studier har visat att praktiskt taget all skada du gör mot din kropp medan rökning är återgivbar om du slutar. Om du är intresserad av att lära dig att sluta röka framgångsrikt, läs det råd som ges i den här artikeln.

Om du absolut måste ha en cigarett, använder du stalling taktik. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Du kanske finner att avleda din uppmärksamhet åt något annat som kommer att fördröja och slutligen övervinna den önskan att röka. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Sluta röka ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag i taget.

TIPS! Om du vill ge in efter ett begär, sätt av det så länge som möjligt. Förhandla med dig själv, berätta för dig själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Börja med träningsrutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och bort från cigaretter. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du är i form eller dålig hälsa bör du börja långsamt och gradvis öka takten och intensiteten. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Se till att du får tillräcklig sömn när du håller på med att sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Det finns oftast färre människor runt sent på kvällen för att hjälpa dig att stoppa dig från att ta bara en enda rök för dagen. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några utlösare Det gör att du vill ha en cigarett. Till exempel, om du alltid röker när du pratar i telefonen, än du behöver hitta något annat att göra med dina händer, eller gå till ett annat rum för att prata så att du inte tänker på att tända en cigarett. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Klipp ner på rökning. Att vidta stegvisa steg är ett bra sätt att hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål att sluta. Du bör försöka vänta en timme på morgonen innan du röker. Du kan också försöka bara röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

Rökningstopp är en av de få tiderna i ditt liv att det är bäst att vara en quitter! De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Varje gång du slutar läser du av dina tidigare misstag och slutar sluta längre. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutat röka. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, gardiner och gardiner, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, eftersom det kommer att få en ren, frisk lukt.

Tips! Gå med i ett gym, träna eller hitta nya och njutande aktiviteter, kan hålla dig borta från cigaretter samt förbättra din övergripande hälsa. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Håll en lista över möjliga belöningar du kommer att ge dig själv när du gör det en dag utan att röka, eller en vecka eller en månad, och så vidare. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Denna motivation kommer att vara till hjälp när du känner frestelse.

Skapa idéer för hur du hanterar stunder som är stressiga. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Håll en lista över flera distraktioner som du kan använda om man inte arbetar.

För att hjälpa dig att sluta röka, vet att din familj måste gå med och hjälpa och att de vet om det fortsätter att du kan få mycket sjuk. Hälsostatistiken indikerar tydligt ett stort antal dödsfall som direkt hänför sig till rökningssigaretter. Ingen vill bli känd som bara en statistik.

Tips! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Många tycker att det är svårt att hålla sena kvällstimmar med förhöjda cigarettbehov.

De första dagarna av något slutförtande försök blir det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Även om psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära så traumatiska som fysiska begär.

Att sluta röka blir inte lätt men det kommer att vara värt det när man ser hur det påverkar din hälsa, ditt utseende och ditt sociala liv. Nu när du har läst detta, förhoppningsvis känner du dig mer optimistisk om att sluta. Välj dina favoritbitar och gör en avslutningsplan idag!Source link