Gör dig själv en favör och sluta röka med detta användbara råd


Du har nog hört att att sluta röka är mycket svårt. Det är bara svårt om du inte vet hur man ska närma sig den. Liksom med allt, ju mer kunskap du har desto bättre är processen. De tricks som beskrivs i denna artikel är bra för att hjälpa någon att sluta röka om de verkligen vill.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter för att se hur du kommer att känna, försök sedan distrahera dig själv, för att du i regel hittar 10 minuter är en bra tidsram för att du ska passera. Om du fortfarande känner uppmaningen, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver vara kunna sluta röka Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverka med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningarna du går igenom.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, till exempel supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Om du inte kan sluta kall kalkon använder du nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

TIPS! Skapa en lista av idéer om hur man slutar röka kan uppnås. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Du kanske vill prova nikotinbytebehandling. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan fördubbla framgångsnivån för att sluta. Var försiktig så att du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, om du går en hel vecka utan att röka, gå till en film. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt skapa belöningar för att arbeta fram tills du glömmer att röka och är redo att flytta förbi den helt.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna av cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du Nå dem. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Sätt listan någonstans där du kan se den dagligen. Det ger dig lite extra motivation, och det kan bara hålla dig från att grotta och röka igen.

Tips! Vila är viktig när du slutar röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Hitta stöd genom olika onlinebaserade forum och samhällen. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Det kan vara till hjälp eller till och med katartiskt att dela upp med frustrationer och framgångar med andra som förstår din kamp. Dessutom kommer andra quitters att vara beredda att erbjuda vägledning eftersom alla möter samma utmaningar och hinder.

Prova lite kraftfull träning. Du kommer att upptäcka att din lungkapacitet förbättras snabbt efter att du slutat röka, så att du kan träna lättare. Att upprätthålla ett regelbundet schema med aktiviteter hjälper till att skydda mot besvärlig viktökning. Övning kommer också att ge dig en subtil rusning via naturliga endorfiner.

Sluta röka

TIPS! När du känner att du behöver röka, försök fördröjningstaktiken. Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter kan du hitta att du kan hantera begäret för den korta tiden.

En av de viktigaste teknikerna för att utveckla när man slutar röka är motivation. Du bör göra en grundlig lista över orsakerna till att du vill sluta, liksom fördelarna med att sluta röka. Du bör häfta denna lista till ditt cigarettpaket: När du vill ha en cigarett, läs den här listan istället.

Om du försöker sluta röka är det viktigt att tänka på de utmaningar som du kan möta strax efter att du har slutat . De första tre eller fyra månaderna efter att du har slutat är de kritiska månaderna, eftersom det är när de flesta människor tenderar att ge sitt begär. Det kan vara extremt frestande att tända en cigarett när du befinner dig stressad eller trött. Se till att du förstår de olika sakerna som provocerar dina uppmaningar och frestelser.

Istället för att röka, försök att träna. Du kommer märka att du har mer energi och längre träning som dina kroppsvärvar för att vända de skadliga effekterna av rökning. Din kropp kommer att bli starkare och starkare, och du kommer bli mindre frestad att falla tillbaka på dina gamla vanor.

TIPS! Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta kommer att hjälpa dig att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid.

Ta reda på vad som inspirerar dig att sluta röka för gott. Notera de viktigaste orsakerna och håll dem i en ficka. När du har lust att röka, läs vad du har skrivit på ditt papper istället för att lysa upp.

Beslutet att sluta röka kan ge unika känslomässiga hinder. De fysiska begären är mycket verkliga och många tycker omöjligt att inte ge in. Ett sätt att hjälpa till att övervinna begär är att hålla en journal. I den här tidskriften ska du skriva ner vad som hände när begäret inträffade och hur du effektivt hanterade begäret.

Berätta för dina släktingar, vänner och kollegor att du är i sluta-rökning plan. När andra vet kan de hjälpa dig att hålla dig ansvarig. Du kommer inte vilja upprota människor eller göra dem besvikna för att misslyckas. Ditt sociala nätverk kan fungera som utmärkt motivation när frestelser blir särskilt starka.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

Massor av kreativa människor håller en rökningstidning som hjälper till att sluta. Många människor vänder sig till rökning för stressavlastning, eller en avslappningsteknik. Istället kan du skriva i en tidskrift för att bekämpa negativa känslor. Bäst av allt är en journal väsentligen fri.

Vid denna tidpunkt bör det vara klart varför att veta de bästa metoderna för att sluta röka är viktiga att förstå. Du kommer att hitta det lättare att ge upp cigarettvanan nu när du har befogenhet att ge användbar information. Applicera råd från denna artikel till ditt eget liv och vet att du kan lyckas i ditt arbete för att sluta röka.Source link