Gör dig själv en fördel och sluta röka med detta användbara råd


Med allt tryck och påfrestningar i dagens värld kan det vara svårt att veta hur man slutar röka. Låt inte yttre påverkan hålla dig från att göra det som är bäst för dig. Den här artikeln kan hjälpa!

För att öka dina chanser att sluta röka, gör en lista med plusser och minusar om att stoppa. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Du kan använda listan som motivation när du behöver det, vilket hjälper dig att fokusera på dina mål.

Kallt Turkiet

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande, är det bäst att väga dig själv. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök aldrig att kyla kalkon.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Tvinga dig själv att göra någonting, oavsett om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricka ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta, kan du ställa långsiktiga mål.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Sluta röka

Få stöd från dina nära och kära, så du kan sluta röka lättare. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara crabby i början. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Även om dina familjemedlemmar väljer att inte röka, kan de få cancer eller andra allvarliga sjukdomar från att andas in i andrahandsrök. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.Source link