Gör din nästa cigarett din sista med dessa praktiska tips


Många rökare tycker att sluta är mestadels en fråga om att bli av med tobaken och förlita sig på ren beslutsamhet att sluta. Du behöver inte göra det ganska hårt på dig själv. Om du vill sluta röka en gång för alla finns det ett antal alternativ till dig.

Du måste göra din rökning avstängd så enkelt du kan. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Det svåraste steget är de första dagarna, och dessa produkter kan hjälpa till att lindra den svårigheten och öka dina chanser till framgång.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Undvik att gå på kall kalkon.

När du väl bestämt dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp. Supportgrupper kan hjälpa dig att lära dig att hantera de fysiska och emotionella utmaningar du kan uppleva när du slutar. Detta kan hjälpa dig att trivas genom att associera med personer som har gått igenom samma problem. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, rekreationscentra och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

Ta din resa en dag i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Försök att inte tänka på nästa år, eller till och med nästa månad. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. En erfaren, licensierad hypnotist kan hjälpa dig att sluta röka för livet.

Komma med din egen personliga plan för att sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Utarbetande av en personlig lista hjälper dig att uppnå detta.

När du vill röka blir det överväldigande, försök att använda en fördröjning taktik. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

När du tittat på tipsen ovan har du nu idéer som hjälper dig att sluta röka och njuta av livet mer. Om du har bestämt dig för att sluta, måste du förvänta dig att du kommer att uppleva några pangs och längtan. Du kan emellertid lättare motstå dessa känslor om du följer noggrant de råd som ges här.Source link