Gör din nästa cigarett din sista med dessa praktiska tips


Såsom är välkänt i vetenskapsverdenen är nikotin i tobak en mycket beroendeframkallande substans. Det är faktiskt en av de svåraste ämnena att sluta med framgång. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

För att bli mer framgångsrik när du slutar röka, försök skriva nackdelarna och proffsen att sluta. Att skriva ut fördelarna kan hjälpa till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Använd detta som en motivationskälla och bygga ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

Sluta röka

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felfrekvens. Nikotin är mycket beroendeframkallande, så försök använda medicinering, terapi eller en lapp. Detta kommer att ta med dig under tidigt uttag och hjälper dig att sluta lättare.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Tips! För att förbättra din hälsa och förhindra att du tänker på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det tills senare. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan trots allt inte röka cigaretten. Om du vill röka en cigarett kan förseningen få dig att röka en mindre cigarett den dagen.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

För att sluta röka, bör du sträva efter att skapa en egen lista över hur du kan sluta. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Varje person uppnår sina mål olika. Att upptäcka vad som fungerar bäst för dina specifika omständigheter är avgörande. Att göra en lista hjälper till med den processen.

TIPS! Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka.

Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Gör dina mål mycket korta och uppnåeliga – en dag i taget. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. När du är engagerad i kortvarigt slut, kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Nikotinutbyte

Tips! Se till att du äter bra. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna irritabel, deprimerad eller rastlös. En hel del begär är ganska överväldigande. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva för att hantera begär. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Använd aldrig dessa typer av produkter om du fortfarande röker.

När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Bli involverad i något annat under dessa tider, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

Det är svårt att sluta röka på grund av den beroendeframkallande nikotin som finns i cigaretter. Att stoppa kan vara svårt för människor, både emotionellt och fysiskt. Gör det enklare genom att ställa råd i ovannämnda artikel att använda i ditt dagliga liv. Kombinera detta råd med ditt eget engagemang och ansträngning, och du kommer snart att kunna sluta.Source link