Gör din nästa cigarett din sista med dessa praktiska tips


Otaliga personer är intresserade av att erövra sin rökning vana. Rökning är en dödlig vana som fångar upp till alla som gör det så småningom. Så kolla in de tips och goda råd som denna artikel har att erbjuda. Ta sedan ett program för att sparka den rökavanen för alltid!

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! Sluta röka gradvis. Undvik att gå kallt kalkon.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Denna paus mellan begäret och dess uppfyllelse kan göra det möjligt att inte röka cigaretten trots allt. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Helt enkelt oroa sig för idag och ta det dag för dag och försök att eliminera dina rökvanor i nutiden, eftersom det i sin tur kommer att förändra framtiden.

När du försöker sluta röka, måste du hålla dig borta från de saker som utlöser dig och får dig att röka. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Försök hitta något att tänka på om ämnet.

TIPS! Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök är farlig och en känd orsak till många typer av cancer och andra allvarliga hälsoförhållanden. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. När du slutar förbättrar du inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Sök support online. Det finns hundratals användbara webbplatser som är dedikerade till att främja dina mål att röka upp. Du kan se att det kommer att hjälpa till att se på hur andra har slutat. Dessutom kommer de som går igenom samma sak du bättre att förstå dina kampar.

Träna ut när det är möjligt. Att träna efter att du slutat röka blir lättare, eftersom din lungkapacitet börjar omedelbart förbättra. Regelbunden aktivitet kommer också att bidra till att avvärja en viss sannolik viktökning. De endorfiner som släpps under träning kan i viss utsträckning uppfylla dina nikotinbehov.

Sluta röka

Håll alltid en positiv attityd när du försöker sluta röka. Massor av människor som slutligen slutade röka misslyckades första gången de försökte. Undersök var du kände din svaghet, och ta reda på hur du kan lära av din erfarenhet när du försöker igen. Med förtanke kan du så småningom triumfera över att röka!

Under stressiga tider kan rökning ha varit din krycka. Om du har gjort det här tidigare måste du hitta nya hanteringstekniker för dessa tider. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett bra sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Det är en stor process att sluta röka.

Om din viljestyrka är helt låg och du känner dig väldigt nära att ge dig en efterfrågan på en cigarett, behöver du ringa någon till sitt stöd. Förklara dina känslor för någon som har gått igenom den och de kan hjälpa dig att komma igenom de grova fläckarna. Din konversation kommer att distrahera dig från ditt begär, och du kommer att vara säker på att det alltid finns någon som stöder dig genom det här.

För att hjälpa dig i dina ansträngningar för att sluta röka, be om emotionellt stöd från din familj och dina vänner. Låt alla veta att du har bestämt dig för att sluta. Viljan ger uppmuntran och stöd som kan göra en ganska stor skillnad för dig. Det kan också hjälpa till att ha en supportgrupp när man försöker sluta.

Stoppar röker

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

En av de viktigaste teknikerna för att utveckla när man slutar röka är motivation. Du bör göra en grundlig lista över orsakerna till att du vill sluta, liksom fördelarna med att sluta röka. Varje gång du ifrågasätter din motivation, granska skälen till den listan.

När du först slutar röka, nöja inte ens tanken att misslyckas. Många som slutar röka hade gjort olika tidigare försök innan de äntligen lyckades. Om du har ett bakslag, bestäm varför det hände, men gå upp och gå vidare.

Tänk på vilka utmaningar du kommer att möta när du slutar röka, för att vara beredd att slåss dem en efter en. Många som misslyckas sluta röka, brukar gå tillbaka under de första månaderna. Det kan vara otroligt frestande att ge in i trängsel för en cigarett om du är stressad eller trött. Vet vad dina triggers är.

Kallkalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få kompletteringar som hjälper dig på vägen, saker som nikotin fläckar eller tuggummi. Dessa substitut är OTC-läkemedel som ersätter en del av nikotin som kroppen används för att få från att röka.