Gör din nästa cigarett din sista med dessa praktiska tips


Din familj har bett dig att ge upp cigaretter. Din läkare kommer att driva dig för att hjälpa dig att sluta röka också. Du kan även få rabatt från ditt försäkringsbolag. Så vad håller dig tillbaka? Det är dags att sluta, läs följande artikel och hitta tips som kan hjälpa dig att sparka vanan.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta kan vara vad du behöver för att fortsätta.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Varje person är unik om hur de får saker att göra. Identifiera strategier som kommer att fungera för dig. Att skapa den här personliga listan gör just det.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Du kommer att minimera din viktökning när du gör det här. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Få hjälp av andra. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta. Om de kan erbjuda lite hjälp, låta dem ge dig den hjälpen. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Dessa människor kan erbjuda empati, liksom hjälp med insikter i processen.

TIPS! Begär din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett medel för att undvika cigaretter. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare.

För att förhindra att du tar in dina nikotinavtagningssymtom, upptäck hälsosammare metoder för att hantera denna stress. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. När du upplever nertid, se till att du distraheras av roliga saker. Utveckla en hobby. Börja engagera dig i en gammal du inte har gjort en stund. Ta lunch med en vän. Läs en bok. Allt som håller dig upptagen är bra.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Fördelarna med att sluta röka kommer också att delas av de personer du bor med.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

TIPS! Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. För många individer leder uppe på sent på kvällen till ökad cigarettbehov.

Be om support online via grupper eller forum. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningarna som följer med att röka upphör.

Som ett extra incitament att hjälpa dig att ge upp din rökning vana, tänk på din familj och vänner vars liv skulle vändas upp och ner om ditt liv förkortades av denna farliga vana. Omkring tjugo procent av amerikanerna dör av rökrelaterade orsaker. Gör ditt bästa för att inte bli en statistik.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna kommer din kropp att eliminera all nikotin du har konsumerat. När du har tagit bort nikotin från din kropp måste du bara hantera psykologiska skäl för att du vill röka. Dessa symptom är inte lätta att hantera, men är ingenstans lika dåliga som det ursprungliga nikotinuttaget.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen.

Istället för att röka en cigarett, få lite motion. När du tränar, slipper din kropp många endorfiner, vilket i sin tur gör ditt humör gå upp. Även när du tränar, är din kropp distraherad från att ha en cigarett. Att öva mer hjälper också till att hindra dig från att få för mycket vikt efter att du slutat röka.

Förhoppningsvis är du nu väl beväpnad med allvarliga råd som hjälper dig att sluta röka permanent. Inte bara kommer sluta förlänga din livslängd och göra dig friskare, men du kommer att känna dig lyckligare. Ta de pengar du sparar och behandla din familj för att stödja dig. de förtjänar det!Source link