Häftiga tips för att få en familjemedlem att sluta röka


Det är ingen hemlighet att rökning skadar din hälsa, men massor av människor är fortfarande vanligt upplysta. De tror att de kan sluta när de vill, men när det är dags, inser de att det är mycket svårare än de trodde det skulle vara. Denna artikel är avsedd för personer som verkligen vill sluta.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicin eller en plåster. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Supportgrupper

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. När du är om människor som går igenom samma saker som du är, kan de hjälpa dig med de fysiska och känslomässiga utmaningar som är förknippade med att sluta. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker.

Ta varje dag en åt gången. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det brukar inte hända över natten. Oroa dig inte för hur du ska klara till nästa månad eller året efter. Fokusera på nuet och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Dag för dag är det enda sättet att sluta röka. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett. I stället försök bara för idag. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du är engagerad i kortvarigt slut, kommer det att bli lättare att tänka på lång sikt.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. Övning är ett utmärkt sätt att lindra stress. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Innan du börjar en träningsplan, diskutera det här med din läkare.

TIPS! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

Få mycket stöd. Berätta för dina vänner och släktingar att du slutar, och få dem att ge dig en hand. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Bara genom att chatta med andra som går igenom vad du är kommer att hjälpa dig att sluta.

Sluta röka

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa, men också risken för dem som finns omkring dig.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Om du stannar upp sent, kan det öka cigarettbehovet.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Stopp kommer att börja dig på din nya väg. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Denna metod kan verka hård. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Planera belöningar för dig själv och följ med dem när du möter en viktig milstolpe. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

I den här artikeln har du lärt dig att du med rätt motivation kan sluta röka. Du måste hålla upp din engagemangsnivå och fortsätta med de hälsosamma förändringarna du gör. Om du följer rådet från den här artikeln kommer du också att kunna bli av med din rökning vana för bra på nolltid.Source link