Har du problem att sluta röka? Få hjälp här!


Många tycker om att sluta röka men är så säkra att de kommer att misslyckas att de aldrig ens försöker. Det är möjligt att sluta om din inställning är positiv, och du har viljestyrka och några idéer som de som anges i följande artikel för att hjälpa dig. Följ dessa tips och avsluta blir enkelt.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ofta kommer du att upptäcka att du bara ger dig ett ögonblick och något att uppta dig med dig kommer att kunna komma förbi begäret utan att behöva röka. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Tala med en sjukvårdspersonal om du behöver hjälp i dina försök att sluta röka. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försöket och försök att sluta. Du kan också läsa om andra resurser, till exempel supportgrupper, som hjälper dig att göra det lättare att sluta röka.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du kan kolla din lokala kyrka, rec center eller till och med community college för att hitta dessa supportgrupper.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, vilket gör dessa veggie snacks till en bra idé. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Om du inte tror att du kan sluta kall kalkon, kan du prova nikotinbytesprodukter, som tuggummi eller fläckar. Sådana lättillgängliga verktyg kan ge dig den nikotin som din kropp begär när du arbetar för att sparka vanan fri från de svåra symptomen på uttag.

Se till att du är fullt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Kom ihåg varför du vill sluta, och påminna dig ofta.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att ge upp nikotin är en långsam process. Låt dig inte oroa dig för vad som händer nästa vecka, nästa månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. En läkare kan också välja att ordinera läkemedel, om de anser att det är nödvändigt.

Försök aldrig att sluta röka själv. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att bara prata med andra som försöker sluta kommer att hålla dig från att falla av vagnen.

När du slutar röka, behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen. Det här kan vara knäppet i rätt riktning du måste sluta röka.

Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att se negativen att röka kan skrämma folk till att sluta, men att föreställa sig alla positiva kan vara lika bra.

Minska antalet cigaretter du röker lite varje dag. Detta är ett bra sätt att lätta in i tanken att sluta helt och hållet. Vänta en timme eller mer för att få din första cigarett på morgonen. Dessutom kan du röka mindre genom att bara röka en halv cigarett varje gång du röker.

Hitta support via olika onlinefora och samhällen. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. De kamrater du träffas där kommer att ha en djup förståelse för vad du går igenom, vilket ger dem möjlighet att hjälpa dig att lyckas.

Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Tänk på de platser där du brukade regelbundet ha en cigarett, och sedan undvika dem. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Att ha kaffe medan du är inne i bilen eller vistas bort från baren gör att du kan stoppa dina begär.

Det är sant att många människor vill sluta röka, men många ser inte själva göra det. För att lyckas i dina försök att sluta måste du ha en solid plan och mycket motivation. Ta råd i detta stycke för att hjälpa dig att planera en strategi för framgång.Source link