Har du problem att sluta röka? Få hjälpfull råd här!


En av de svåraste sakerna att sluta röka måste hantera det dagliga livet i livet utan cigaretter. Den här artikeln kan hjälpa till att öka dina chanser att lyckas.

Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Försök aldrig att kyla kalkon. Det handlar om en 95% chans att det här kommer att misslyckas för dig. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Undvik att sluta kalla kalkon, som sällan fungerar.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Även om du slutligen släpar, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Alla kommer att hitta de tekniker som fungerar bäst för dem. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Att skapa denna personliga lista gör just det.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter att du har slutat. Att ersätta hälsosam mat minimerar den vikt du kan få. Foder dina begär med bara de hälsosammaste matvarorna, som frukter, grönsaker och fullkorn.

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål.

Förtjänar med hjälp av din familj och dina vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Be dem att ge dig uppmuntran och inte kritik. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte är helt själv. Att sparka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin har gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

Nikotiners ersättningsterapi

Nikotinersättningsterapi är ett bra alternativ. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. En hel del begär är ganska överväldigande. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Det är inte rekommenderat att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger när det är bäst att förhöra; Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Berätta för dig själv att du kommer att vänta 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tiden.

Om du vill undvika starka begär och känslor av uttag, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress . Få lite träning när du behöver träffa, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du gillar och människor du älskar.

Secondhand Smoke

Hälsan hos dina nära och kära beror på att du slutar röka. Secondhand rök har visat sig vara farlig eftersom det orsakar cancer och andra hälsoproblem. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Att sluta röka kommer inte bara att förbättra din hälsa utan även din familj och vänner.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

Se till att din familj och vänner vet att du slutar röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Detta kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett din specifika strategi, kan du få en visuell påminnelse som kan hjälpa dig att kämpa för striden för att röka en cigarett.

Tips! För att avvärja den viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, sätt din diet borta från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. När en stressig händelse inträffar brukar rökare brukar bara tända upp en cigarett och röka sin stress borta. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Har flera idéer du kan använda i händelse av att den första inte hjälper till.

Gör en rökfri mantra. Du kanske tänker att du kan hantera att ha bara en cigarett, men i själva verket kommer den ena cigaretten förmodligen att ångra alla dina avslutande ansträngningar. Förstå att även en cigarett kan förstöra dina avslutande planer.

Rökningstopp

TIPS! Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är avgörande, men att de inte borde vara dömliga.

Se till att du talar med en läkare om olika sätt att sluta röka. Dra nytta av de många senaste framstegen som rökforskare har gjort. Det finns så många potentiella behandlingar tillgängliga, inklusive terapi och mediciner för att hjälpa dig att övervinna tobaksberoende. Du bör konsultera din läkare om eventuella kontraindikationer innan du försöker röka.

Efter att ha läst den här artikeln borde du känna dig bättre om din förmåga att sluta röka. Använd det du har lärt dig här för att ge dig själv motivation, ta itu med frestelserna och berätta för cigaretter du är över dem!Source link