Har du svårt att lämna rökning bakom? Prova dessa tips!


Forskning har visat att nikotin skadar din hälsa. Ändå har rökare svårt att sluta. Om du har haft problem med att sluta, kan följande tips hjälpa dig. Använd alla tips du tycker kan hjälpa dig.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När något läggs i skrivning kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker. Detta kan ge din motivation att hålla fast vid den här gången, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Om du vill ge dig ett lust, sätt av det så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Om du slutar ge dig i alla fall, var det åtminstone lite längre att du kunde vara rökfri.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

TIPS! Sluta röka gradvis. Försök aldrig att kyla kalkon.

Rådfråga din läkare eller en specialist kan hjälpa dig att få den hjälp som du behöver för att lyckas. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva medel, som kan göra processen att sluta tolerera mer. Din läkare kan också ge information om supportgrupper, hotlines eller andra resurser som kan förbättra dina chanser att slutföra med framgång.

Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Försök att använda andra saker för att distrahera dina tankar, om du funderar på att röka.

Överväg att byta

Överväg att byta varumärken när du tänker på att sluta röka. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Rök inte mer av dem eller andas dem olika. Det här hjälper dig att komma igång på din avslutande resa.

Minska antalet cigaretter som du röker. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett åt gången för att minska rökning.

TIPS! Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta.

Om du är seriös om att sluta röka vana, måste du bli bra på det. Många rökare var tvungna att försöka flera gånger innan de lyckades sluta. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Slutligen har du den framgång du vill när du slutar för sista gången och aldrig röker igen.

Du måste alltid leta efter sätt att ha hög motivation. Du kan tycka att det är bra att skriva inspirerande citat i din planerare, eller ha på dig smycken som påminner dig om din kamp. Oavsett vad du bestämmer, med en visuell påminnelse kommer du att behålla frestelser och begär i våg

Detta råd ger dig en solid grund för att du kan börja eliminera cigaretter från ditt dagliga liv. Du förtjänar ett liv utan en beroende av tobak. Ge dig själv chansen att bli av med denna vana. Du kommer att belönas dagligen i ökad hälsa och välbefinnande när du slutar röka cigaretter.Source link