Har du svårt att lämna rökning bakom? Prova dessa tips!


Du måste ha hört tusen gånger hur svårt det är att sluta röka, men det kanske beror på att människor bara inte vet hur man gör det. Liksom något ämne, ju mer kunskap du har desto mer framgångsrik kommer du att vara. De råd som följer kommer att hjälpa alla som slutar röka.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Ibland ger dessa fördröjningstakter tillräckligt med tid för att begäret ska passera innan du någonsin lyser upp. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

TIPS! Försök med hypnos för att hjälpa dig sluta röka. Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja sedan med en gång och gå. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

Diskutera din önskan om att sluta röka med din läkare. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett starkt beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

TIPS! Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att du ska vänta 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den perioden.

Belöna dig själv för att gå över milstolpar på din resa. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått. Efter en månad, äta ute på en trevlig restaurang som du inte äter regelbundet på. Därefter fortsätt göra belöningen bättre tills du är på en punkt där rökning inte längre är ett problem.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är ganska lätt att säga att du bara röker den här cigaretten, men ett återfall kan förena och göra de veckor eller månader du har spenderat att inte röka värdelösa. Lös upp innan du ens är frestad att aldrig försöka "bara en".

Från att läsa ovanstående artikel kan du nu bättre förstå hur viktigt det är för dig att lära dig så mycket som möjligt om de bästa sätten för dig att sluta röka. När du har bestämt vilka tekniker som fungerar för dig och vilka som inte gör det, blir sluta röka betydligt lättare. Du kan sluta röka för gott om du börjar idag tillämpa de förslag du läser om i den här artikeln.Source link