Har du svårt att lämna rökning bakom? Testa dessa tips!


För närvarande är farorna med rökning välkända, men det har inte nödvändigtvis slutat lättare. Om du är seriös om att sluta, behöver du förmodligen lite inspiration och instruktioner. Råd i denna artikel hjälper dig att sluta röka.

Sluta röka så fort du kan. Försök aldrig att kyla kalkon. Endast 5% av de som försöker denna metod lyckas. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, plåstret eller medicinen rekommenderas. Dessa terapier kan lindra några av abstinenssymptomen, vilket gör det lättare att bryta vanan.

TIPS! Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och hålla fast vid dem. Genom att komma ihop med människor som finns i dina skor kan du dela de svårigheter du står inför. Dessa individer kan erbjuda stöd, vägledning och bra tips för att hjälpa dig att sluta. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

Om du behöver röka, försök att fördröja det. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Även om du i slutändan röker, kan förseningen fortfarande minska det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att ge upp nikotin är en långsam process. Oroa dig inte med nästa månad eller nästa år. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

TIP! Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress.

Om du har problem med att sluta röka på egen hand, prata med din läkare. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan förmodligen också styra dig mot andra resurser, som supportgrupper eller hotlines, som kan hjälpa dig att sluta för gott.

Älskade Ones

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Berätta för dem att du förmodligen kommer att vara irrationell och i ett deprimerat humör först. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina käras stöd under denna process.

Innan du ställer in ett slutdatum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Den vanligaste orsaken till återfall är misslyckandet att fullfölja beslutet att sluta röka.

Att eliminera en rökvanor helt kan ofta vara en svår uppgift, men med lite råd kan den uppgiften bli lite lättare. Om du tar råd med denna artikel på allvar och tillämpar den med uthållig flit, kommer du förhoppningsvis att lyckas sluta röka, en gång för alla. Använd ovanstående förslag för att inte bara skydda din hälsa utan också din familjens hälsa.Source link