Hemligheter att sluta röka och sparka din vana


Vill du sluta röka, men vet inte hur? I den här artikeln kan tipsen och informationen hjälpa dig att ta de första stegen för att vara fri från din rökning vana.

När du har fattat beslut om att sluta röka, försök att söka hjälp från en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare vänner. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Stödgrupper kan hittas på rekreationscentra, samhällskollegor eller kyrkor lokalt.

TIPS! Försök att fördröja din nästa cigarett. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Du kan lindra in i en hälsosammare livsstil genom att börja ta en daglig promenad och arbeta dig upp mot ansträngande aktivitet. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till stödgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Älskade

TIPS! För att avvärja viktökning som normalt är förknippad med att sluta röka, växla din diet borta från godis och mot frukt och grönsaker. Dessa hälsosamma snacks kan hjälpa dig att behålla en stadigvård.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Genom att sluta röka skyddar du inte bara dig, men du skyddar också dina nära och kära.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Vissa tycker att detta är till hjälp. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Försök att tänka på hur mycket bättre ditt liv kommer att vara när du har slutat. Vrid ditt fokus mot ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Att acceptera att cigarettrökning har negativa hälsoeffekter kan vara skrämmande för vissa, men att fokusera på positiven kan också vara mycket motiverande.

Sluta röka

Om ditt mål är att sluta sluta röka, måste du öva dina färdigheter vid sluta. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör det möjligt för dig att sluta helt.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. I stället för att ange en tidsfrist som du kan fortsätta trycka, sluta idag. Du kan lägga ner packet, tricket ser aldrig tillbaka. Medan den här metoden kan verka lite svår. På lång sikt är metoden den framgångsrika.

TIPS! Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp för att hjälpa dig sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du slutligen slutar.

Skapa ett belöningssystem för dig själv i förväg, och varje gång du träffar ett mål, behandla dig själv. Ta dig tid att göra en lista över de belöningar som du verkligen vill ha. Låt dig själv lova att du får en av dessa belöningar efter en vecka har gått, och sedan igen efter en månad har gått. Lägg upp listan där du kommer att se den regelbundet. Det kan bara vara det som motiverar dig när du känner frestelse.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så fort du slutar röka. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Kom upp med flera alternativ för stressavlastning så att du kan prova olika saker om det första på listan inte eliminerar lusten att röka.

Det är bäst att undvika situationer och aktiviteter där du vanligtvis skulle tända när du försöker sluta röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Om du inte går till happy hour kan du kanske undvika begär.

Tips! Minska rökning. Detta hjälper dig att vägleda dig på vägen för att stoppa ditt beroende av cigaretter.

Avsluta är ett svårt beslut att göra. Ändå betyder det inte att det inte är möjligt. Det kommer att ta mycket tålamod, beslutsamhet och tid. Det kan aldrig skadas för att ha bra information att arbeta med. Med hjälp av tips från denna artikel kan du vara rökfri på nolltid.Source link