Hemligheter att sluta röka och sparka din vana


Även de med mycket starka viljor kan ha svårt att sluta röka vanan. Faktum är att även personer som vill sluta känna att de får något ur rökning. Om du är redo att bryta dina band till din rökning vana, kan följande artikel hjälpa dig att göra just det.

Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig att uppnå ditt mål att sluta röka. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så enkelt som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonen. Denna metod har bara en 5 procents felfrekvens. Nikotin är så beroendeframkallande att en metod som terapi, så metoder för nikotinbyte terapi kan hjälpa dig att skona dig själv. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta göra bra.

Supportgrupper

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra slutprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Du ger din kropp den nikotin det är van vid att ha så att din kropp inte går in i uttag genom att inte ha något ämne som det brukar bli regelbundet.

Dessa människor kan bli dina vänner och tips om hantering. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, kyrkor eller till och med gemenskapskollegiet för att hitta dessa supportgrupper.

Se till att du får gott om vila om du arbetar för att sluta röka. För många rökare, som uppehåller sig sent om natten ger de ökad cigarettbehov. Du är mer benägna att vara ensam sent på kvällen och kan smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt hjälper det att hålla fokus och undvika begär.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör. När du har pratat om din situation kan läkaren ordinera ett läkemedel som hjälper dig att övervinna nikotinberoende.

Försök ändra din kostvanor genom att äta hälsosamt för att bekämpa vilken vikt som helst som resulterar i att du slutar röka. Det här hjälper till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, använd nikotinplåster eller tuggummi.

Att byta cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kan hjälpa dig att sluta röka.

Nikotinutbyte

Du kanske vill prova nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet, frustration eller irritation. Cravings för en cigarett kan vara mycket svårt att hantera. Nicotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera dessa känslor. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinsättningsprodukt och röker samtidigt, för att skydda dig för att undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Tänk på några viktiga delmål, till exempel att stanna bort cigaretter i en vecka och bestämma belöningar för att nå dessa mål innan du når dem. Gör en lista över viktiga mål och belöningen för att nå dem. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Detta gör att du kan bekämpa alla brådskande eller frestelser du har under dagen.

TIPS! Du kan hitta stöd i form av onlinebaserade forum. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott.

Till exempel, om dina utlösare inkluderar rökning under körning, än vad du behöver hitta något annat att göra med dina händer, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Försök hitta något att tänka på av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker sluta röka ensam. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

Tänk på tiden hur du ska hantera stress i ditt liv. Det är vanligt att de som röker är vana vid att lindra stress genom att puffa på en cigarett. Om du har lagt fram en plan, är det lättare att hålla sig borta från cigaretter. Genom att ha en plan på plats, kommer du att kunna undvika uppmaningen att röka.



Source link