Hemligheter att sluta röka och sparka din vana


Att sluta röka är bara svårt om du låter det vara. Som det är med någonting, ju mer du lär dig och forskar om de bästa sätten att sluta röka, desto lättare blir processen. Att ruta ut för gott, läs vidare.

Varje ny dag är ett steg i processen att eliminera rökning från ditt liv. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Oroa dig inte för vad som kommer nästa år eller nästa månad. Fokusera på att komma igenom den här dagen. Från tid till gång påminner du också om att om du kan komma igenom idag kommer det att bli mycket lättare att komma igenom i morgon.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Olika människor kan åstadkomma samma sak på olika sätt. Det är så viktigt att du hittar idéer som kommer att fungera bäst för dig, personligen. Att skapa den här personliga listan gör just det.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Din läkare kommer också att kunna skriva ett recept för medicinering för att hjälpa dig att sluta röka, om han eller hon känner att det är nödvändigt.

Älskade Ones

TIPS! Om du behöver röka, försök att fördröja det. Försök säga dig själv att du kan få en rök efter att du har gått eller efter att du har druckit ett stort glas vatten.

Vilken inverkan har din rökning på hälsan hos dina nära och kära? Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Din hälsa och hälsan hos de du älskar kommer att förbättra dramatiskt när du slutar. Avsluta kommer att förbättra hälsan hos dig själv och dina nära och kära.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Så småningom kommer du att sluta den sista tiden och aldrig gå tillbaka.

Det bästa rådet att börja sluta är att helt enkelt sluta röka. Det här är den bästa metoden för att börja ditt uppdrag. Du kan lägga ner packet, tricket ser aldrig tillbaka. Denna strategi är kanske inte den enklaste metoden att sluta. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

TIPS! Hypnos är värt att prova för dem som letar efter ett sätt att sluta röka. Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott.

Sök efter support via onlinemiljöer och forum. Det finns många olika webbplatser som är avsedda att hjälpa människor att röka. Du kan finna det användbart att jämföra vissa tekniker med andra. För att inte tala om, det finns de som redan har genomfört denna besvärliga resa och helt enkelt vill erbjuda en hjälpande hand från erfarenhet och bevisade resultat.

Gör valet att inte röka alls. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Påminn dig om den skada som "bara en" kan göra innan trängseln stannar någonsin.

Att bli av med något som kan påminna dig om att röka är bra för alla som försöker sparka vanan. Kasta bort alla tändare, askkoppar och andra rökvaror i ditt hus. Rengör allt i ditt hem och tvätta dina kläder för att bli av med alla tips från röklukten. Genom att göra detta kommer du att eliminera lukten som kan ge dig begär.

TIPS! Bo i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tidsperiod.

Ha en konversation med din läkare som innehåller en diskussion om mediciner som kan hjälpa till med att sluta. Det finns många rökningstoppningsalternativ. Nikotinersättningsterapi och läkemedelsmedicinering kan hjälpa till att förbättra några av de besvärliga effekterna av uttag. Din läkares rekommendationer kommer att vara en stor hjälp!

När det är dags att sluta röka, gör en lista över de motiverande faktorerna till varför du vill sluta. Om du slutar kämpa kan du få ut din lista och använda den för att motivera dig själv.

Håll reda på dina rökvanor. När vill du röka mest? Att veta vad dina triggers är kommer att hjälpa dig att komma fram till en plan för att undvika dem eller hantera dem framgångsrikt.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till lokalt gym. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stress.

Gör en plan för att ge dig själv belöningar när du försöker sluta röka. En av de stora fördelarna med att sluta är din förmåga att spara pengar. Sätt dessa pengar åt sidan och sporadiskt belöna dig själv med det. Denna fördel med att inte röka kan motivera dig att fortsätta att leva friskt.

De som lyckas sluta röka utan att använda specifika tekniker fokuserar helt enkelt på att ändra sitt perspektiv. För att göra detta måste du förstå att du måste fokusera på att sluta röka, bara en dag till. Du kan också använda kognitiva beteendeterapi begrepp för att ersätta din rökning vana med hälsosammare liv val.

Känslor kommer att springa högt när du slutar röka. Kraven är väldigt verkliga och ges lätt till. Genom att dokumentera dessa begär i en tidskrift, inklusive tider, styrka, handlingar och känslor, hjälper du dig att hitta när cravingsna händer och vad som orsakade begäret.

Sluta röka

Efter att ha läst den här artikeln borde du nu bättre förstå hur man ska gå om att sluta röka på ett hälsosamt och informativt sätt. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Du kan sluta röka för gott om du börjar idag tillämpa de förslag du läser om i den här artikeln.