Hemligheter att sluta röka och sparka din vana


Rökning har en myriad av negativa effekter på både din hälsa och de omkring dig. Rökning är känd för att orsaka lungcancer, hjärtattacker och emfysem tillsammans med flera andra hälsoproblem. Folket runt dig kommer också att möta hälsoeffekter från inandning av begagnad rök. Detta är bland de bättre skälen till att sluta. Läs vidare för några tips och tips som hjälper dig i din kamp för att ruta ut.

Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut med det så länge som möjligt. Ta en lång promenad eller titta på ett tv-program för att få ditt sinne av att röka. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas med något annat.

TIPS! Gör en lista över fördelarna med att sluta och nackdelarna att besluta att sluta. Detta bidrar till att öka oddsen för att framgångsrikt och permanent sparka din rökning vana.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter levererar små doser nikotin till din kropp för att avhjälpa missbruk utan smärta och stress av uttag.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till strävan innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. Många misslyckas med att sluta för att de har fel inställning. När du känner för att ge upp, tänk på vad du gjorde i första hand.

När du är nära att ge efter för dina begär för en cigarett, tänk på en fördröjning innan du får njuta av. Fynda med dig själv och berätta själv att du kan röka efter att ha gått eller efter att ha ett stort glas vatten.

Om du funderar på att sluta röka är det viktigt att du pratar med din läkare på förhand. Han kommer få tillgång till tekniker och verktyg som du inte kommer att kunna få på egen hand. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Hitta hälsosam stressavlastning för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Rökning är extremt skadlig för din hälsa. Hjärtattacker, emfysem och lungcancer är bara några av de många riskerna med att rökning sätter på din hälsa. Rökning påverkar andra runt dig på grund av begagnad rök och kan vara lika farlig. Om du tar råd från den här artikeln kan du förhoppningsvis hitta ett sätt att sluta.Source link