Hemligheter att sluta röka och sparka din vana


De flesta som röker vill verkligen sluta, men anser det svårt att nästan omöjligt att göra det och att de helt enkelt inte kan. Med informationen som lämnas här kan du ta de första stegen för att sluta. Snart kommer du vara på rätt väg till att vara helt rökfri!

Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon. Många som försöker sluta kommer att misslyckas med sitt första försök. Nikotin är väldigt, mycket beroendeframkallande, försök använda någon medicinering, terapi eller nikotinplåstret. Du kommer att ha en lättare tid att göra det genom ett tidigt tillbakadragande, vilket ger dig en bättre chans att sluta.

Supportgrupper

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Dessa nya ex-rökare kan vara en värdefull källa till stöd när de möter de olika utmaningar som konfronterar dig, som de har eller har att göra med dem också. Människor som detta kan ge dig viktiga tips, support och till och med vägledning. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. En kort tidslinje kan hjälpa dig att hålla dig i spår istället för att oroa dig för vad som kommer nästa. När du känner att du har lyckats med ditt korta åtagande kan du försöka sätta upp mål för långsiktig överensstämmelse.

Tips! Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, men för att hjälpa dig att hålla sig borta från cigaretter också. Du kan uppleva stor stressavlastning genom träning.

Många rapporter tar upp vikt under eller efter den tid de slutar röka, så du kanske vill börja äta dessa frukter och grönsaker nu. Detta kommer att förhindra sannolikheten för viktökning som är så vanlig för personer som nyligen har gett upp cigaretter. När du slutar röka, kommer din kropp att kräva mat. För att vara frisk, äta hälsosam mat istället för skräp.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Berätta för dem att deras stöd kommer att vara avgörande för att hjälpa dig att hålla sig till ditt program. Be dem att inte vara dömande. Du borde informera dem om att du troligen kommer att vara i dåligt humör först och att du förmodligen inte kommer att tänka klart. Försök maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

Nikotinutbyte

TIPS! Kall kalkon för att sluta röka är inte den smartaste idén, försök få hjälpmedel för att hjälpa dig längs vägen , saker som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Överväga nikotinersättningsterapi. När du går genom nikotinuttag kan du känna dig irriterad, rastlös, frustrerad eller deprimerad. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotinbytesbehandlingar kan hjälpa dig att övervinna dessa begär samtidigt som du minskar mängden nikotin i kroppen. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Åtagande är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att du aldrig röker igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka i början.

Försök inte sluta ensam. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Dina kollegor kommer att veta exakt vad du går igenom och kunna erbjuda hjälp och råd.

TIPS! Innan du börjar måste du göra ett åtagande att sluta. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

Att försöka sluta röka kan vara en mycket svår uppgift. Detta behöver emellertid inte vara ouppnåeligt. Det finns många aspekter som berörs när man slutar röka, inklusive tid och tålamod. Rätt information och stöd kan göra det mycket lättare att sluta. Ovanstående artikel kan hjälpa dig att ge upp cigaretter för gott.Source link