Hemligheter att sluta röka och sparka din vana


Medan du vet att det är illa för dig, är rökning fortfarande svårt att sluta. Om du vill sluta kan det vara att du behöver en enkel nudge. Dessa tips kommer att sluta röka mycket enklare.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Kolla ditt tidning och lokalsjukhus för supportresurser.

TIPS! Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Du måste låta dem veta att du vill ha sitt stöd, inte deras dom.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du slutar röka en cigarett, har du åtminstone rökt en mindre cigarett den dagen.

Sluta röka

Om du vill ha slut på att röka, bör du överväga att prova hypnos. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa innefattar gummi och fläckar.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du inte tränar regelbundet, kan du börja långsamt genom att gå regelbundet. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symptomen på uttag.

Behandla dig själv

TIPS! När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du gillade att röka i bilen eller när du läste en bok, måste du ändra ditt beteende när du gör det för att inte automatiskt tänka på att röka.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig en film. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den läckra restaurangen i stan. Bygg upp belöningen tills du är helt fri från cigaretter.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, som att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Att byta till ett dåligt märke kan negativt ändra din uppfattning om att röka. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Detta hjälper dig på väg att sluta röka.

En mycket viktig faktor för att sluta röka är att ha en bra attityd och mycket motivation. Tänk på förbättringen av ditt liv du kommer att ha.

Om du röker hemma, städa din plats noga, så det luktar inte av rök. Rengör dina mattor, dina gardiner, dina kläder och dina möbler. Du bör även tvätta väggarna. Få lukten av rök ut ur allt i ditt hem. Detta kommer att göra det så att du inte påminns om att röka varje gång du kommer in i ditt hem, eftersom det kommer att få en ren, frisk lukt.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. Många rökare brukar röka en cigarett när de blir stressade. Om du utvecklar en alternativ plan, kommer du dock bättre att kunna undvika att röka. Att ha flera planer på plats är perfekt, om en plan inte fungerar.

För att hålla dig motiverad bör du tänka på hur din minskande hälsa kan påverka din familj. En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik. Låt dig inte vara en av dem som dör från att röka. Avsluta idag för bättre hälsa.

Tips! Det bästa du kan göra för att starta din cigarettfria livsstil är att sluta röka. Tänk på att ditt liv som icke-rökare börjar idag.

Att sluta röka är mycket svårt för många människor, men om du är medveten om några effektiva strategier kan det göra processen mycket enklare. Vad du har läst i föregående artikel ska hjälpa dig att ge upp cigaretter utan alltför mycket besvär. Använd de tips du just läst för att skydda dig själv och din familj från rökrelaterade sjukdomar.