Hur du kan ge upp att röka för gott


Det borde vara självklart att din familj skulle vilja att du slutar röka. Din läkare vill att du ska göra det också. Även försäkringsbolag kommer att minska din självrisk när du slutar. Så, varför har inte fler människor slutat än? Tiden är nu, så fortsätt läsa för att hitta strategier om hur man slutar röka och aldrig se tillbaka.

Ta saker dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När du känner dig mer bekväm kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Delay Tactic

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du ringer.

Belöna var och en av dina milstolpar när du försöker sluta röka. Du kan gå till en film eller köpa något som du ville ha, efter att du inte rökt under en tid. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Gå framåt, öka betydelsen av belöningen tills du är helt rökfri, och tänka inte ens om det längre.

TIPS! Kan hypnos fungera för dig? Att besöka en licensierad hypnotisör är en effektiv strategi som har fungerat för många individer. Den professionella kan komma in i dig och ge dig positiva bekräftelser.

Många har funnit att byte märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Du kommer vara mindre benägna att röka om du inte gillar det lika mycket.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Ju mer stöd du har desto mer motivation måste du sluta. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Det viktigaste att göra när du vill sluta röka är att göra det första engagemanget för förändringen. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Avsluta kallt kalkon-stopp helt och aldrig hämta en cigarett igen. Denna metod är notoriskt utmanande. Men människor som använder den här metoden är mindre benägna att återvända till rökning i tid än människor som använder andra metoder.

TIPS! Sluta röka dagligen. Håll ditt fokus på att komma igenom idag utan en cigarett, snarare än att tänka på att sluta för alltid.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Skrubba dina väggar och kaklade golv, schampo din møbel och mattor och tvätta eller torka dina fönsterbehandlingar. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

Komma med nya planer för att hantera stress. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Se till att listan har mer än ett alternativ på det, om du behöver tillgång till mer.

Om du återkommer, kom tillbaka på spår och håll dig klar att sluta. Alla har samma möjlighet att ge sig upp i rösten, även de som är mycket välorganiserad och intensivt motiverad. Försök att lära dig något varje gång du misslyckas. Du kan segra i ditt nästa försök att sluta röka.

TIPS! Eliminera de utlösare du associerar med rökning cigaretter. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor.

Du har resurser, drivsystemet och möjligheterna att sluta. nu är det dags att sätta dem alla tillsammans. Att välja att sluta kommer att förbättra ditt liv på så många sätt. Använd de pengar du sparar från cigaretter för att behandla dig själv och din supportgrupp när du officiellt har slutat.Source link