Hur du kan ge upp att röka för gott


Som vi ses i vetenskapen vet vi att nikotin som finns i cigaretter är väldigt beroendeframkallande. Att försöka hålla sig borta från cigaretter kan därför vara mycket svårt för en rökare. Ta reda på så mycket som möjligt om att sluta så att du har rätt verktyg på din sida.

För att öka dina chanser att lyckas i dina ansträngningar att sluta röka, överväg att skriva ut en lista med fördelar och nackdelar med att sluta. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. När du tänker på din lista kan den göra din motivation starkare och hålla fokus på fördelarna med att stanna rökfritt.

TIPS! Du kan belöna dig själv på olika sätt genom att gå med i ett gym. Du kan använda tiden som du brukar röka för att träna och få din hälsa tillbaka i ordning.

När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta är inte en binär sak; Det utvecklas under en lång tidsperiod. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Fokusera på nuet och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; Helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. Du kan alltid öka dina mål och tidshorisont när du är redo.

10 minuter

TIPS! Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Få hjälp av din familj och vänner att stödja dina ansträngningar för att sluta röka. Det är viktigt att människorna som är närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Du behöver hjälp av andra under denna process.

Använd en av de många nikotinutbyteslösningarna på marknaden idag. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan vara extremt svårt att motstå. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva för att hantera begär. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det rekommenderas inte att du använder en nikotinbytesprodukt och röker samtidigt.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. En mängd olika läkemedel är tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt.

Nikotin är beroendeframkallande; Det är ett vetenskapligt bevisat faktum. Att stoppa kan vara så svårt för människor, både fysiskt och emotionellt. Lätta smärtan av processen med de tips som anges i den här artikeln. Med lite hårt arbete, beslutsamhet och den kunskap du har fått här, kommer du att sluta bra!Source link