Hur du kan ge upp rökning för gott


Du kanske tror att sluta röka kräver att du dubblar upp viljestyrka så att du aldrig ger dig frestelse eller vidrör en cigarett igen. Även om dessa tekniker kan hjälpa till med att sluta, behöver det inte vara så svårt. Det finns olika hjälpmedel och tekniker så att du kan sluta röka för gott.

Gör själv en lista över orsakerna till och anledningarna till att inte sluta röka. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Detta kan hjälpa till att motivera dig att hålla dig på kursen, och kan till och med sluta med att du kan fortsätta fokusera.

TIPS! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Gå inte till den kalla kalkonvägen.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Detta stöd kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Börja med någon typ av träning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja med en gång och gå. Innan du börjar någon typ av träningsrutin, prata med din läkare.

När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan förmodligen också erbjuda information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som ökar sannolikheten för att du kommer att kunna sluta.

Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi som hjälper dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

TIPS! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att bidra starkt eftersom du skapar en källa till riktning.

Du kanske vill titta på terapi för att hjälpa till med nikotinutbyte. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Du kan hjälpa till med begäret genom att använda nikotinersättningsterapi. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblar deras odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Du behöver inte gå igenom det här ensam. Främja inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa människor för stöd. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Få lite träning när du längtar efter cravings, engagera dig i en hobby eller lär din partner att ge en bra massage. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.Source link