Hur du kan sluta röka för gott


Du kommer ofta höra att folk säger att det är väldigt svårt att sluta röka, men det här är ofta ett fall att inte veta hur man ska göra det. Ju mer informerade du handlar om att sluta röka, desto lättare blir det att faktiskt sluta. Följande artikel erbjuder välbehövlig hjälp för alla som försöker sluta röka.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Många individer har avslutat framgångsrikt efter att ha arbetat med en licensierad hypnotisör. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. Det kan få cigaretter att tycka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna att sluta Genom att skriva ned dessa saker börjar du kontrollera riktningen för din syn på att sluta.

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande önskan att röka en cigarett. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Försök inte själv det här. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. En annan utmärkt idé är att få hjälp av en supportgrupp. Tala om ditt problem och prata om några av de saker du vill förändra.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Försök hitta nya intressen, som motion, en intressant hobby eller till och med en massage. Försök att schemalägga dessa aktiviteter under tider du vanligtvis har svåra begär för en cigarett. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

För att lyckas med ditt mål att sluta röka, bör du göra det så enkelt av en metod som du eventuellt kan. Försök inte gå kallt kalkon.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. Sluta röka och gör en stark insats för att undvika att börja om så länge som möjligt. Om du slår tillbaka och lämnar in en cigarett, ange ett annat datum för att sluta. Varje gång du måste sluta, tillåt dig så länge som möjligt. Låt varje misstag vara en lärande möjlighet. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Avstå från att röka till varje pris för att maximera chansen att sluta effektivt. Genom att stoppa tar du det viktigaste steget du kan ta. Stanna bara och låt dig inte börja igen. Denna teknik kan vara tuff, men fördelarna är extraordinära. Det är verkligen det bästa sättet, på lång sikt.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Detta kan uppnås genom att posta motiverande ord på ditt kontor, eller genom att bära armband för att symbolisera dina avsikter. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

TIPS! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att samarbeta med människor som har varit där du är och förstå de emotionella och fysiska utmaningarna du går igenom.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så snart du slutar röka. En cigarettbelysning är, för många rökare, en omedelbar reaktion på en stressfull händelse. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Att ha flera planer på plats är idealisk, om en plan inte fungerar.

Gör en N.O.P.E. (inte en puff någonsin) upplösning. Det är lätt att berätta för sig att en cigarett kommer att bli bra, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårt arbete, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Fortsätt att berätta för dig själv att "bara en" kan göra mycket skada.

Som du kan se finns det ett antal saker du kan göra för att hjälpa dig i din strävan att sluta röka. Eftersom du kan räkna ut vad som fungerar för dig, kommer processen att sluta din rökning vana gå mycket snabbare! Du kan sluta röka för gott om du börjar idag tillämpa de förslag du läser om i den här artikeln.