Hur du kan sluta röka för gott


Att sluta röka kan vara extremt svårt. Inga botemedel är 100% effektiva hos alla rökare, men varje potentiell avslutningsmetod fungerar för ett segment av befolkningen. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Följande tips kan hjälpa dig att sluta överraskande enkelt.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

10 minuter

Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Användning av nikotinutbytesbehandling hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Olika forskningsstudier har visat att personer som använder nikotingummi, pastiller eller fläckar dubblerar sina odds för att framgångsrikt sparka vanan att röka. Använd inte nikotinersättningsprodukterna om du fortfarande röker cigaretter.

TIPS! Gå med i ett gym eller skapa en träningsrutin, inte bara för att få fördelar relaterade till din hälsa, utan för att hjälpa dig att hålla dig borta från cigaretter också. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Om du inte är en väldigt aktiv person, kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet.

Det är viktigt att hitta sätt att hantera nikotinuttag, för att hålla sig från att ge efter för dina begär och den stress de kan orsaka. Du kan tycka att det är bra att träna under den svåraste delen av dagen, lära dig en ny färdighet eller hobby eller boka massage på ett regelbundet schema. När du har lite ledig tid, ha trevliga distraktioner runt dig, till exempel att läsa en utmärkt bok, prata med dina vänner eller spela nya spel.

Sluta röka

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Se till att du också fokuserar på de positiva fördelarna med livet efter att du slutat röka.

TIPS! När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggers som gör att du vill ha en cigarett. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.

Strategiskt planera belöningar för dig själv i förväg om du uppfyller vissa mål. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Sätt den listan någonstans där du kan se det framträdande varje dag. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom det kan öka dina chanser att sluta röka. Det här kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på din kontorsmur eller bär ett armband som symboliserar dina avsikter. Men du bestämmer dig för att göra detta, det kommer att bidra till att hålla en visuell påminnelse om ditt engagemang att sluta, motivera dig i gripen av frestelsen.

Använd internet för att hitta online supportgrupper och forum. Det finns många webbplatser som hjälper människor att sluta röka. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Om du har ett supportsystem som består av andra som slutar, kommer det att hjälpa dig att hantera eventuella problem du kan ha.

Tips! Du behöver inte gå igenom det här ensam. Få hjälp av dina vänner och familj.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. Många rökare har vana att lysa upp som svar på stress. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Håll en lista med flera distraktioner som du kan använda om en inte fungerar.

Det är i ditt bästa intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Att dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

Det är ett faktum att sluta röka är inte alltid lätt och det finns ingen bot som fungerar för alla typer av rökare. Du kommer att kunna sluta röka, miljontals människor innan du har! När du drar på en mängd olika resurser blir det lättare att uppfylla dina mål och vara motiverad. Förslagen nedan kan vara till hjälp för dig.Source link