Hur du kan sluta röka för gott


Även om de negativa effekterna av nikotinberoende har blivit väl dokumenterade verkar de fortfarande ha svårt att försöka sluta med denna vana. Om du har haft problem med att sluta, så finns det några råd i den här artikeln som hjälper dig borta från denna vice. Applicera dessa tips så att du äntligen kan bryta din vana också.

Att lägga ner någonting skriftligt kan ha en djupgående inverkan på din mentala utseende. Det kan hjälpa dig att fokusera på ditt avslutande arbete tydligare, och det kan vara lättare eftersom du kanske är mer fokuserad att se den genom.

Låt din familj och vänner veta om du vill sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de göra saker för att hjälpa dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta kan vara den extra motivation du behöver för att hålla koll på att sluta röka.

TIPS! Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

Gör en lista över vilka metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Varje person gör sakerna sina mål annorlunda. Det är viktigt att du specifikt räknar ut vilka sätt som fungerar bäst för dig. Att göra en lista för dig själv av dina egna metoder kommer att uppnå detta.

Din primärvårdsläkare kan vara en stor resurs om du inte kan sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att göra sluta, bland annat, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Du kanske vill prova nikotinbyten. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, rastlös och bli frustrerad eller irritabel. Cravings för en cigarett kan vara mycket svårt att hantera. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinersättningsterapi. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. Därför, dock.

TIPS! Om du uppmanas att tända upp, försök använda en fördröjning taktik. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått.

Det första steget i att sluta cigaretter är att helt förplikta dig till åtagandet att se det igenom. De flesta som slutar gör det för att de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du kan stärka din lösning genom att komma ihåg skälen till varför du ville sluta röka i början.

För att förhindra att dina nikotinavtagningssymtom lämnas in, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Du kan prova nya hobbies, hålla en journal eller ansträngande övning under höga begär. När du har lite ledig tid, distrahera dig själv med vänner, som bra böcker, så du tänker inte på att röka.

Sluta röka

TIPS! Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Nikotinuttag kan leda dig att känna rastlös, irritabel, frustrerad eller deprimerad.

Secondhand rök kan leda till allvarlig allvarlig hälsa hos dig som kommer i ständig kontakt med det. Om du slutar röka, minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne, du hjälper också människorna runt dig. Att sluta röka nu kommer att göra både dig och de som är friskare.

De flesta tidigare rökare var tvungna att prova mer än en gång. Stanna bara omedelbart och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du misslyckas första gången, ange ett nytt datum för att sluta igen. Bara recommit varje gång du slutar, lär dig längs vägen.

Sätt listan någonstans där du kommer att kunna se den framträdande varje dag. Detta kommer att göra det möjligt för dig att motivera när det är svårt att hålla sig på rätt spår.

TIPS! Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. Massor av människor misslyckas när de försöker sluta på grund av att de inte hade den rätta tankegången, eller de gav bara upp för fort.

Håll dig borta från de situationer där du normalt skulle röka.

Många människor som slutar röka, bär hårt godis eller tuggummi med dem av den anledningen. Vissa människor föredrar att ersätta riktiga cigaretter med elektroniska cigaretter.

Var uppmärksam på vad dina rökvanor är. När vill du röka mest?

TIPS! Tala med läkare om du vill sluta röka. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade.

Ta lite tid att överväga varför du vill sluta röka. Stryk ner några av de viktigaste orsakerna och håll dem nära dig hela tiden. När du känner behov av en cigarett, läs de skäl du vill stoppa istället.

Försök med en annan vice än att röka som du kan använda för att irritera människor som buggar dig om att röka. Att prata för någon annan än dig själv lyckas inte.

Många människor som är kreativa typer har funnit att en detaljerad dagbok kan hjälpa till i slaget om att sluta röka. Folk röker ofta som ett sätt att slappna av sina nerver. Att skriva ner dina tankar i en tidskrift är ett mycket hälsosammare sätt att få ner stress, ångest och stress. Det bästa är att det är gratis.

Tips! Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om.

När du får ett begär efter en cigarett, har du istället en suger. Staven kommer att hålla handen upptagen som normalt håller en cigarett. Godisdelen kan också hålla din mun upptagen.

För att sluta röka, notera några triggers som gör att du längtar efter en cigarett. För många människor innefattar dessa triggare stress, arbete eller till och med andra människor. Undvik sådana typer av utlösare så mycket som möjligt. Om några utlösare är oundvikliga, bör du planera andra hälsosammare sätt att hantera dem.

När du just börjar med din strävan att sluta röka, sätt din dag så att du ofta är på platser där rökning är förbjuden. Om du ska ha lite kaffe på ett ställe, var noga med att stanna inomhus, där du kan röka. Om du inte kan röka kan det hjälpa dig att avvärja begär.

Tips! Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras efter att du har slutat röka.

Lär dig djupa andningstekniker för att hjälpa dig att motstå begär. Breathe in med din näsa för ett tiotal. Håll andan och andas sedan långsamt genom munnen efter att du räknat till tio. Denna övning kan minska stressen från begär och låta dig fokusera din uppmärksamhet på något annat.

Dessa förslag bör ge dig en bra start när du ritar dig själv om cigarettvanan. Du är värd ett liv utan tobaksberoende. Ta chansen att du befinner dig fri från detta kraftfulla tillägg. Din ökade hälsa och välbefinnande kan hjälpa dig att sluta röka.Source link