Hur du kan sluta röka för gott


Behovet av att röka kan vara ett krångel ibland. Du måste avbryta vad du gör för att gå ut och röka, och du känner inte rätt om du inte har dina favorit tobaksprodukter med dig. Läs vidare för att hjälpa dig sluta röka en gång för alla. Nedanstående artikel innehåller många metoder för att hjälpa dig att sluta röka.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Med detta stöd kan du optimera din chans att sluta med framgång.

Tips! Du behöver inte gå igenom det här ensam. Titta på dina vänner och familj för lite uppmuntran genom att låta dem veta att du försöker sluta.

Börja träna hemma eller gå med i lokalt gym, för att hålla dig sysselsatt och förhindra dig från att röka. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Börja långsamt genom att ta promenader runt ditt grannskap. Tala med din läkare innan du börjar träna rutiner.

Sluta röka

Om du försöker sluta röka, se till att du har gott om vila. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

TIPS! Fira varje milstolpe längs din väg att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, om du går en hel vecka utan rök, gå till en film.

Försök inte sluta ensam. Få lite stöd från dina nära och kära. Informera dem om orsakerna till att du försöker sluta, och låt dem hjälpa dig. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att prata med andra människor som förstår kommer att låta dig arbeta igenom det.

För att undvika sprickbildning under press av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Identifiera saker du kan göra om du har oväntat stillestånd. Läs en engrossande bok eller ring en vän till exempel.

Om du röker hemma, gör en noggrann städning av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Detta kommer att göra ditt hem luktigt bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

TIPS! Sluta röka inte bara för din hälsa utan också för hälsan hos alla runt omkring dig. Din familj är utsatt för risken för hälsoproblem på grund av din begagnad rök.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Skriv ner en lista över belöningar du tillåter dig själv när du har slutat röka för en dag, en vecka och en månad. Håll den här listan någonstans där du märker det varje dag. När du känner dig svag, använd den för att hålla dig på rätt spår.

Använd internet för att hitta online supportgrupper och forum. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

Gör inga undantag till din nya, rökfria regel. Medan det kan tyckas bra att röka en tillfällig cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Kom ihåg att om du grottar i en gång gör det det mycket lättare att rationalisera grottan igen.

TIPS! Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Börja använda ett märke du ogillar eller en cigarett du finner otrevlig.

Om du blir trött på vanan att röka, är du halvvägs för att framgångsrikt sluta. Förhoppningsvis ger råd från den här artikeln dig vad som helst annat du behöver för att slutligen bryta din rökning vana. Försök använda dessa tekniker för att sluta röka.